1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılın fedakar annesi
Yılın fedakar annesi

Yılın fedakar annesi

Yılın Annesi’nin Anneler Günü kutlu olsun...

A+A-

Kars Posoflular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen “Anneler Günü” özel programında Yılın annesi ödülüne layık görülen 6 çocuk annesi Ardahan Posoflu İlknur Ocak’ın Anneler Günü’nü eşi ve üvey evlatları dualarla kutladı.

Daha önce aldığı yılın annelik ödülüyle birlikte bugünkü ödülünü de evinin vitrinine koyan İlknur Ocak’ın Anneler Günü’nü eşi Yücel Ocak ve üvey evlatları birlikte kutladılar.

İlknur Ocak, Ardahan’ın Posof İlçesi’nden uzun yıllar önce Kars’a geldi. İlk eşinden 4 çocuğu olan İlknur Ocak Kars’taki ikinci eşinden de iki çocuğu oldu. İkinci eşinin ayrıca 3 çocuğu daha vardı. O çocuklar lise yıllarına yaklaştıklarında bir hastalığa yakalandılar ve engelli oldular. Şimdi Kars’ta ikinci eşinin 3 engelli çocuğuna da canı gibi bakıyor. Öz evlatlarından ayırmayan ve her isteklerinde anında yanlarında olan, onları elleriyle besleyip büyüten İlknur Ocak’in Kars’ta ikinci defa yılın annesi seçilmesi aileyi duygulandırdı. Hem anne hem eşi hem de engelli üvey evlatları bugün evlerinde anlamlı bir gün yaşadılar. Yılın annesi İlknur Ocak’ı bağırlarına basan engelli evlatlar annelerine bolca sarılıp, herkese böyle anne nasip etmesi için Allah’a dua ettiler.

Oldukça duygulanan İlknur Ocak, “Bu benim 2. evliliğim. İlk eşimden 4 çocuk, 2. eşimden ise biri kız biri erkek 2 çocuğum var. 2. eşimin de 3 tane çocuğu var. Onlar da tekerlekli sandalyede. Onlarda benim çocuklarım. Annelik duygusu çok güzel bir duygu ve benim bu çocuklara sahip olmam daha güzel bir duygu. Bütün anneler ve babalar çocuklarına sevgi göstersinler, şefkat göstersinler, kucak açsınlar ve sevgilerini belli etsinler.” dedi.

Yücel Ocak ise eşinin çocuklarını öz evlatları gibi sevip bağrına bastığını ve hem kendinin hem de çocuklarının çok mutlu olduklarını belirterek, “Birinci evliliğimizden 4 tane çocuğumuz meydana geldi. Çocuklarımızda 19 yaşlarına kadar herhangi bir sorun yoktu. Liseyi bitirdikten sonra çocuklarımızda yürüme problemi çıktı. Şu anda 3 çocuğumuz engelli durumda ama çok şükür mutluyuz ve huzurluyuz. Cenab-ı Allah’ın bize verdiği nimetlere şükrediyoruz. Bunlar bizim canımız, ciğerimiz. Hamdolsun herhangi bir sorun ve sıkıntımız yok. Hayatımızı mutlu şekilde sürdürüyoruz. Çocuklar gayet saygılı ve hürmetli. Bu durumda bizde bu çocuklara ana baba sevgisini elimizden geldiği kadar göstermek zorunda olduğumuzun farkındayız. Eğer bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Hanımımın da vefası takdire şayan. Ondan da Allah razı olsun ve Anneler Günü kutlu olsun. Eğer engelli çocuklara sahip olan aileler varsa hepsine çocuklarına daha iyi yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

Kars Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak da, üvey annesi İlknur Ocak’ın kendilerine öz evlat gibi baktığını ifade ederek, “Bize öz annemiz kadar annelik yaptı. Başta bizim annemiz olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Annemiz olmayınca evin içerisinde büyük boşluk olduğunu fark ediyoruz. Onun bizdeki yeri çok farklı. Her türlü ihtiyacımız olduğunda, gözlerimizin aradığı her yerde onu gördüğümüz için çok mutluyuz. Kardeşlerim ve ben kendisinden çok razıyız ve dilerim ki Cenab-ı Allah’ta ondan razı olsun. Allah herkese böyle anlayışlı ve böyle candan anne nasip etsin.” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.