1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız Yurt Yaptırdı
Yıldız Yurt Yaptırdı

Yıldız Yurt Yaptırdı

Kars’ta, hayırsever işkadını Dr. Şefika Yıldız Onar’ın yaptırmış olduğu 120 kapasiteli öğrenci yurdu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

A+A-

Dr. Şefika Yıldız Onar, ortaokulda başlayan yurt hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kendisinin okumasında üstün gayretleri olan amcasına vermiş olduğu sözü unutmadığını belirten Şefika Yıldız Onar, bir vefa borcunu yerine getirdiği için huzurlu ve gururlu olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Açılış törenine; Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, okul müdürleri, daire amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören folklor gösterisi ile devam etti. Ardından hayırsever Dr. Şefika Yıldız Onar bir konuşma yaparak düşüncelerini dile getirdi. Dr. Şefika Yıldız Onar, “Bu kadar güzide bir topluluğa hitap etmek benim için çok heyecan ve onur vericidir. Doğduğum, büyüdüğüm bu güzel tarihi şehrimize bir şey katmanın heyecanını anlatmam takdir edersiniz ki çok zor. Kars; varıyla yoğuyla, karıyla tipisiyle zor bir şehir. Ama aynı zamanda insanıyla, tarihi ve doğasıyla gurur duyduğum bir şehir. Bu gurur duyduğum şehre kalıcı bir eser bırakabilirsem, gençlerimize biraz olsun aydınlık verebilirsem kendimi şanslı göreceğim. Benim okumamda maddi manevi desteğini esirgemeyen, okuma zevkini aşılayan biricik amcam Dr. Muhtar Yıldız’ın arzusunu yerine getirmek, ona olan vefa borcumu ödemektir. Amcam, Kars düşman işgalinden kurtulduktan sonra Ulu Önder Atatürk’ümüzün başlattığı okuma seferberliği ile okumuş, eğitimini tamamlamış, bununla kalmamış hayatı boyunca okumaya, kendini geliştirmeye devam etmiş bir doktor olarak insanlığa hizmet etmeye kendini adamıştır. Hayatı boyunca Atatürk ilkelerine sadık kalmış, hem ailemize hem de çevresine bunu aşılamıştır.” dedi.

 

YURT YAPTIRMA İSTEĞİ SADECE BUNDAN İBARET DEĞİL

 

Dr. Şefika Yıldız Onar, yurt yapma isteğine de değinerek, “Kalacak yeri olmayan ve bu nedenle eğitimini tamamlayamayan gençlere imkan sağlamak için böyle bir teşebbüste bulundum. Tıpkı sizler gibi zor şartlarda her gün kilometrelerce yol kat ederek okula gelip gitmenizin zorluğunu içinde hisseden eski okul Müdürünüz Sayın Kasım Katırcı beyin bana yakınarak iletmesi bu yurdun yapılmasında vesile olmuştur. Bu yurdun açılışı ile siz ve sizden sonraki geçlerimizin zor koşullarının azalmasını ümit ediyorum. Şehrimize ve memleketimize hayırlı olması dileği ile geçlerimizin Başarlı birer birey olarak yollarının açık olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

Törene katılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelik de, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bir süre önce hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan’ı buradan rahmetle anıyorum. Bizler kızlara çok önem veriyoruz ve geleceğin teminatı olarak görüyoruz. Bu yüzden 41 bin öğrenciye burs imkânı sağladık. Bunu daha da ileriye götürmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ise, “Bugün öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatında barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere İl Özel İdaremiz ile Şefika Yıldız Onar hanımefendi tarafından yapılan bu güzel eserin 120 öğrenci kapasiteli, 13 yatakhane, 2 etüt odası, mutfak, yemekhane ve diğer bölümlerden oluşan öğrenci yurdumuzun arası il özel idaresi tarafından tahsis edilmiş ve yurdumuzun yapımında İl özel idaremizce 320 bin TL ayrıca ek katkı sağlamıştır. Aynı zamanda hayırseverimiz Dr. Şefika Yıldız Onar hanımefendinin 350 bin TL katkısı ile öğrenci yurdumuz hizmete açılmıştır.” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara da şunları söyledi:

 

“Sevgili çocuklar. Eğitimi için bir çok araç gereç ve yöntemlerin başında okul geliyor. Bu nedenle okul ve yurtlar çok önemlidir. Sevgili öğrenciler biliyoruz ki bazı öğrenciler 4-5 kişilik gruplarla aynı odada yatıp aynı odada ders çalışıyorlar. Hep bir arada yemek yiyorlar. Bazen okumak için büyük sorunlar yaşıyorlar. İşte bu nedenle böyle güzel insanların katkılarıyla yapılan yurtlar bu açıdan büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Şehrimize böyle güzel bir yurt kazandıran başta hayırseverler olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”  

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yurt açılışı yapıldı ve gezildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.