1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım: ''Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil''
Yıldırım: ''Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil''

Yıldırım: ''Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil''

​​​​​​​Kars Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yasin Aşkın Yıldırım, Kars’a gelen 76 büyükelçiye Ulu Camii’nde yaşananların büyükelçilere neden gezdirilip, anlatılıp, tanıtılmadığını sordu.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Başkan Yıldırım'ın yaptığı basın açıklaması şöyle: "Bırakın yerli ve yabancı misafirlerimize anlatmayı elimize büyük bir fırsat geçmişken neden ve niçin Türkiye'de görev yapan Birçok yabancı büyükelçiler ile bir araya gelmişken Kars Ulu Cami’de yaşananlar gezdirilip, anlatılıp, tanıtılmadı.

CEVAP LÜTFEN.

İnsanların açtıkları yollar, verdikleri dersler toplumların geleceğine de yön vermektedir. Bugünün yanlışları dünden başlamakta, yarının doğruları ise bugünden belirlenmektedir.

Kimin sana biraz emeği geçerse, sen ona karşılık daha fazlasını yapmalısın.  Bizi biz yapan, bizi bir yapan her şeyin, başımızın üstünde yeri vardır. Asırları aşarak bugüne seslenen ecdadımızın yadigarı Kars Ulucami de yaşanan tarih niçin ve neden birileri tarafın dan yok sayılıyor anlamak mümkün değil.

Öte yandan, ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin, il merkezinde gezebilecekleri yer olma özelliğine sahip Ulu Cami'nin yok sayılması, her şeyden önce 285 şehit ecdadımıza  bir saygısızlık  değil mi.

Kökünden suyunu almayan bir bitki nasıl çürür ise, tarihinden ibret ve ders almayan milletler de çürümeye mahkûmdur.

Bir milleti millet yapan değerler vardır. Bu değerlere sahip çıkmayan milletler, benliğini kaybeder ve kültür emperyalizminin ayakları altında ezilir gider.

Anzaklar, Çanakkale’ye gelerek, dedelerinin anısını yaşatmaya ve onlara vefa borcunu ödemeye çalışırken, bizler; aynı vefa borcunu, bize bu cennet vatanımızı, canlarını ve kanlarını vererek hediye eden ecdadımız için yerine getirebiliyor muyuz? Yugoslavya’nın en büyük şairlerinden Tarihin birinde Tatelesko, Kanuni Sultan Süleyman’ın türbesini ziyaret etmek ister. Türbenin kapalı olduğunu görür. Bizimkilere şöyle der: "Tarihi olmayanların bile milli birlik ve beraberliği sağlayabilmek, gençliğine bir gaye ve ideal verebilmek için, efsaneler uydurdukları bir dönemde, sizin buraları kapalı tutmanız ne kadar abes. Çok şükür bugün açık.

Tarihimize karşı ne kadar duyarsız olduğumuzu gösteren acı bir tablodur.

Evet, Ulu Cami çok şükür rahmetli bir hayırsever tarafından 90 yıl sonra hatırlanıp açılması sağlandığı için bugün kapalı değil ama garip mahzun ecdadının diri diri yakıldığına şahitlik yapmış taşlarının ağladığı bir Camii.

Yok mu? beni Turizm broşürlerin yerimi gösterecek tanıtacak, anlatacak sahip çıkacak bir yetkili. Yok mu? beni anlatacak bir Karslı araştırmacı yazar. Yok mu? beni anlatacak yaşatacak kalplere nakış edecek fotoğraf sanatçıları. Yok mu? beni dergilerin de kapak yapacak yazarlar.

Tarihten ders alınsaydı, tarih tekerrür etmezdi. Kars halkına Milletvekillerimize, yetkililere ve sivil toplum kuruluşlarına yazılı ve görsel basına rica ediyorum. Sahip çıkalım."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.