1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım: “Sarıkamış’ta 104 yıl önce dünyada eşi benzeri bulunmayan bir trajedi yaşandı”
Yıldırım: “Sarıkamış’ta 104 yıl önce dünyada eşi benzeri bulunmayan bir trajedi yaşandı”

Yıldırım: “Sarıkamış’ta 104 yıl önce dünyada eşi benzeri bulunmayan bir trajedi yaşandı”

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 104. yıl önce Sarıkamış’ta yaşanan facianın, Türk Milletinin tarihinde yaşadığı çok acı bir gerçek ve dünyada eşi benzeri bulunmayan bir trajedi olduğunu söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Açıklamasında 104 yıl önce 90 bin Mehmetçiğin vatanları ve özgürlükleri uğruna donarak şehit olduklarını haırlatan Yıldırım: “Geçmişte dünya tarihinde yaşanan çeşitli kahramanlık hikâyeleri ve efsaneler vardır ama henüz bıyıkları bile terlememiş 90 bin gencin dondurucu ayazda vatanları ve özgürlükleri uğruna donarak şehit olduğu görülmemiştir. Kar, tipi ve dondurucu soğuğa rağmen Rus işgaline karşı üstlerinde yazlık kıyafetleri, ayaklarında çarıkları ile Sarıkamış’a gönderilen Mehmetçikler, vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için yaptıkları mücadelenin kahramanları olarak milletimizin tarihine hüzün hikâyesi yazmışlardır.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen kahraman gençlerimiz, dondurucu soğuğa ve kötü hava şartlarına direnerek yüreklerindeki vatan aşkının verdiği cesaret ve azimle hiçbir zaman geriye dönmeyi düşünmemiş, dizlerindeki derman kesilene kadar, bedenleri soğuktan uyuşana kadar, toprağa düşene kadar yürümeye devam etmişlerdir. Onlar sadece düşmana karşı değil ağır kış şartlarına, yoksulluğa karşı da mücadele ettiler ve bunu canlarıyla ödediler. Allah-u Ekber Dağları’nda hala nöbet tutan 90 bin şehidimizin acılarını, 90 bin kişilik bir ordunun yok oluşunu yüz yıl geçse bile yüreklerimizde daima taşıyacağız. Bu acı gerçek milli belleğimizde her zaman acı ile hatırlanacak ve hiç unutulmayacaktır.

Bir millet kendi tarihini iyi bilir, ondan yeterli ve gerekli dersleri çıkarır ise geleceğine daha sağlam temeller atmış olur. Türk milleti olarak bizler, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz sayesinde daima başımız dik olarak yaşadık ve yaşayacağız. Kahraman Mehmetçiklerimizin cesareti ve azmi bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün bizler bu fedakârlığın bilinciyle onların canları pahasına korudukları bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak vatanımızı korumak zorundayız.

Sarıkamış’ta Kayserilisi, Konyalısı, Çankırılısı Bursalısı, Bosnalısı, Kosovalısı yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 bin Şehidimiz yatmaktadır. Sadece Sarıkamış’ta değil yurdumuzun her bir köşesinde Şehitlerimiz sayesinde bayrağımız dalgalanıyor, hür ve özgürce yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Allah-u Ekber dağlarını süsleyen kardelen çiçeklerimiz Sarıkamış Şehitlerimizi anmak için Sarıkamış’ta 2-5 Ocak tarihlerinde düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” 104. Yıl Anma Etkinliklerine bütün duyarlı vatandaşlarımızı bekliyor, Sarıkamış Şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor onları, şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.