1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım: “Erzurum’un geliri 13 Milyon, Kars’ın ise sıfır”
Yıldırım: “Erzurum’un geliri 13 Milyon, Kars’ın ise sıfır”

Yıldırım: “Erzurum’un geliri 13 Milyon, Kars’ın ise sıfır”

Yıldırım, “2014 yılında yapılan Erzurum’da yaz tesislerinin üç aylık getirisi 13 Milyon TL oldu. Sarıkamış ise maalesef yüksek irtifa kamp tesisleri olmadığından geliri sıfır oldu.” dedi.

A+A-

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, Sarıkamış’taki turistik tesislerin yaz aylarında etkisiz ve işe yaramaz halde bekletilmesinin oldukça yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Yasin Aşkın Yıldırım, Sarıkamış’taki turistik tesislerinin yaz aylarında da açık kalmasını sağlayacak Yüksek İrtifa Kamp Merkezi gibi bir projenin hayata geçirilmesi durumunda, turizmcilerin ve kentin ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Yıldırım açıklamasında, turizmin sürekli değişen yapısının buna bağlı olarak artan rekabet koşullarına ve değişen alternatif turizm koşullarına ve turizm talebine cevap vermek ve turizm işletmecilerini çeşitlendirme çalışmalarına yönelmek gerektiğine de dikkat çekti.

Sarıkamış’ta turizm çeşitliliğini çeşitlendirmek gerektiğine de dikkat çeken Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım, “Turizm kenti olan Kars ve Sarıkamış ilçesi ölü sezon olarak geçiren yaz mevsiminde spor kampı tesisleri için acilen bir çalışma başlatılmalıdır. Ekonomideki mevsimlik kırılganlıkları giderme yolunda adım atmalıdır. Yetkili Kurumların ve STK temsilcilerinin biran evvel plan ve proje hazırlıklarına başlaması, şehrimizin milletvekillerini bu konu doğrultusunda harekete geçmeleri sağlanmalıdır.

Sarıkamış ilçemizin beşeri ve coğrafi özellikler bakımından yüksek irtifa kampı için uygunluğu konusundaki veriler ortaya konulmuştur. Sarıkamış, futbol kulüplerinin kamp organizasyonlarına ve diğer spor dallarına yönelik çalışmaların başlatılması ve teşvik edilmesi gerekmektedir. Göreceksiniz Azerbaycan, İran, Gürcistan başta olmak üzere birçok ülke futbol takımlarının tercih ettiği bir konuma gelecektir. 2014 yılında yapılan Erzurum’da yaz tesislerinin üç aylık getirisi 13 Milyon TL oldu. Sarıkamış ise maalesef yüksek irtifa kamp tesisleri olmadığından geliri sıfır oldu. Sarıkamış’ta bugüne kadar yüksek irtifa spor kamplarının yapılmaması her ne kadar yanlış ise yarın başlanılmaması da o kadar yanlıştır.

Bu araştırma Kars'ta spor turizminin gelişiminin etkilerini ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda spor turizminin gelişimi şehrimize, bölgemize ve Sarıkamış ilçemize katkılarının ne olacağı yapılan regresyon analizlerinin bulguları sonucunda spor turizminin şehrin ve ilçemizin genel olarak gelişimine ekonomisine katkısı pozitif yönlü etkisi olacaktır.

Kamp organizasyonları sayesinde şehrimiz ve ilçemizin elde ettikleri gelirler kadar geliştirilen altyapının daha sonradan halk tarafından kullanılmasıyla da önemli bir fayda ve refah artışı sağlayacağı görülecektir. Arıca yöre halkı arasında belirli ölçüde sosyal ve kültürel değişmenin oluşması sağlanacaktır. Bu değişim çevre kalitesinin yükselmesine sebep olacaktır. Temennim çağrımız dikkate alınır biran evvel çalışmalara başlanılması için adım atılır.” dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.