1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıkılan elektrik direkleri onarıldı
Yıkılan elektrik direkleri onarıldı

Yıkılan elektrik direkleri onarıldı

Kış şartlarının etkisini geçte olsa hissettirmeye başlamasıyla birlikte meydana gelen elektrik hat arızaları ekiplerin özverili çalışmaları sonucu gideriliyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Önceki gün yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle buz yükü nedeniyle yıkılan direkler Aras EDAŞ ekipleri tarafından onarıldı.

Buz yükü nedeniyle Susuz Gölbaşı Köyü Mezrasında yıkılan direkler ekiplerin geç saatlere kadar uğraşısı sonucu tamir edilerek yeninden enerji nakli yapar hale getirildi.

Aras EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, yakın zamana kadar bütün köylerin hatlarını değiştirerek, artık elektrik kesintisi ve arızaları minimum düzeye düşüreceklerini belirterek, bu yıl içerisinde Kars’ın merkeze bağlı 10 köyün de Akdere Grup köylerinin enerji hatlarını ve direklerini değiştirdiklerini söyledi.

Yıl içerisinde Kars merkezde 25 kilometre uzaklıkta ve yüksek kesimde olan Akdere köyünün elektrik hatlarını değiştirdiklerini belirten Güler, 2018 yılı yatırım programlarını öncelikli olarak köylerin elektrik arızlarını ve kesintilerini önlemek üzere planladıklarını açıkladı.

Yılara ve ağır kış koşullarına yenik düşmüş direk ve hatlarındaki enerji kaybını da ortadan kaldırmak istediklerini açıklayan ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, kış boyunca ekiplerin mesai mevhumu gözetmeksizin il genelinde her hangi bir nedenle meydana gelecek elektrik arızaları ve kesintileri gidereceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.