1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yetkili Sendika Türk Eğitim Sen
Yetkili Sendika Türk Eğitim Sen

Yetkili Sendika Türk Eğitim Sen

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi kentte geleneksel hale gelen Mutabakat Dönemi Görüşmeleri sonucunda “Yetkili Sendika” vasfını tekrar elde etti.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler yaptığı basın açıklamasında, “Kamu Çalışanlarının sosyal, özlük ve mali haklarının savunucusu olarak 1992’de kurulan ve 2001 yılında yasal zeminde 4688 Sayılı Sendikalar Kanunuyla yasallaşan Türk Eğitim-Sen gün geçtikçe daha da büyüyor. Türkiye genelinde her yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs ayı tevkifat döneminde sayılar tespit edilerek yetkili sendika belirlenmiştir. Türk Eğitim-Sen Türkiye genelinde 156 bin 098 resmi olarak belirlenmiş üye ile bu yıl da yetkili sendika olmuştur.” dedi.

 

Kars’ta da Mayıs ayı mutabakat görüşmeleri yapıldığını belirten Şimşekler, “Tıpkı geçen yıl ve evvelki yıllarda olduğu gibi Türk Eğitim-Sen yetkiyi almayı başarmıştır. Yapılan sayı tespiti şöyle:

 

Eğitim-İş: 68

Teç-Sen: 128

Eğitim-Sen: 343

Eğitim Bir-Sen: 442

Türk Eğitim-Sen: 666

 

2009 Yılı mutabakat görüşmelerinde de Milli Eğitim’de 535 üye ile ve üniversitede 130 üye ile yetkiyi alan Türk Eğitim-Sen bir yıl zarfında 120 üyesini tayin ve nakiller nedeniyle göndermiş ve 60 kadar istifaya rağmen üye sayısını 666’ya çıkararak yeniden sendikacılığın gerçek ve tek temsilcisi Türk Eğitim-Sen’dir diye haykırmıştır. Üniversitede ise 107 üye ile yine yetkili sendika olmayı başarmıştır.” diye konuştu.

 

Şimşekler daha sonra şunları söyledi:

 

“Bu başarı hiç de kolaylıkla elde edilmemiştir. Siyasi iktidarın adeta arka bahçesi olan bir sendikanın Milli Eğitimi de kullanarak yaptığı İdari baskılar, siyasi baskılar ve yıldırma çabaları, Müdür ve müdür yardımcılığı teklifleri, tayin teklifleri, tayin yerinde yardımcı olmak için malum sendika üyesi olma ön koşulları ve bunlar gibi hiç de etik olmayan, ilkelilik adına hiç de geçer akçe olmayan, bir devlet memuruna yakışmayan davranışlar ve eylemler olmuştur. Buna rağmen Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi üye sayısını bir önceki mutabakat dönemine göre görünen itibariyle 131 üye artırmış gerçekte ise 300 yeni üye ile yetkiyi tekrar alarak bu ülkenin ve Kars’ın “Önce Ülkemiz” diyen eğitim çalışanlarının, “biz de varız”, “bizi asla es geçmeyin” dedikleri bir şube olmuştur. Dikkat edilecek olursa 535 üye iken 120 tayin ve nakillerle ve 60 istifa yoluyla kayba rağmen Kars Şubesi özverili çalışmalarını sürdürmüş; 2010 yılı için de yetki için ipi göğüslemeyi başarmıştır. Üstelik giden 120+60 üyenin yerine yeni üye kayıtları ve Kars’a nakil döneminde gelen 15 kadar üyeyle birlikte geçtiğimiz yılki sayıyı yakalamış ve geçmiştir. Bu başarıyı elde etmemize sebep olan başta tüm Türk Eğitim-Sen gönüllülerini, Kars Şube Yönetim Kurulu üyelerini, İlçe Temsilciliği ve yönetiminde bulunan kardeşlerimizi, okul ve işyeri temsilcilerimizi, kadın kolları üyelerimizi ve onların şahsında tüm Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi üyelerine, bize destek veren tüm eğitim çalışanlarına şükran ve minnet duygularımızla teşekkürü bir borç biliriz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.