1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yetenek mi ? Eğitim mi ?
Yetenek mi ? Eğitim mi ?

Yetenek mi ? Eğitim mi ?

Sarıkamış'ta 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda, yeteneğin yüzde 30, eğitimin ise yüzde 70 etkili olduğu vurgulandı.

A+A-

Sarıkamış Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, KAÜ SABESYO Md. Yrd. Erdal Demirci, Turizm Meslek Yüksek Okulu Md. Yrd. Kemal Aras, ilçe merkezinde görev yapan Resim, Müzik, Görsel Sanatlar ve Beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

 

Toplantı, öğretmenlerin sırasıyla kendilerini, branşlarını ve yeteneklerini anlatmalarının ardından, Resim, Müzik, Görsel Sanatlar ve Beden eğitimi branşlarında neler yapılır, ne tür kurslar açılabilir gibi konularda karşılıklı fikir alışverişinin yapılmasıyla devam etti.

 

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış’a kısa süre önce atandığını, yaptığı araştırmalar sonucunda okullarda sosyal, sanatsal ve sportif faaliyetlerin fazla olmadığını ve bu yüzden böyle bir toplantıya gerek duyduğunu söyledi.

 

Bütün okullarda Müzik sınıfı, Görsel Sanatlar Atölyesi ve Beden eğitimi salonlarının olması gerektiğini belirten Ermiş, “Büyük Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız Kalan Bir Toplumun Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir’ O yüzden öğrencilerimizi branş derslerinin yanı sıra güzel sanatlar, kültürel etkinlikler ve spor konusunda yetiştirmemiz gerekir. Okullarımızda başlatacağımız bu çalışma ile halk oyunları ekibi, halk müziği koroları, resim, satranç, şiir gibi alanlarda öğrencilerimizin yetişmesi şarttır. Ayrıca sportif faaliyetlerde kayak başta olmak üzere futbol, voleybol, basketbol gibi spor dallarında eğitim verilerek takımlar oluşturmamız lazım. Okullarımızda olimpiyatlar için sporcular yetiştirmeniz için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Ben sizlere maddi manevi her türlü desteği sağlayacağım. Asıl başarı seçme öğrencilerden takımlar oluşturarak olur. Her okul bir takım çıkarsın. Bir iki yıl içerisinde her okulumuzun bir takımı olacak. Değerli öğretmen arkadaşlarım bu işlerde kararlı olmak, fedakar olmak, ilkeli olmak mutlak suretle gerekir. Bugün sizlerle beraber tetkik ediyoruz. Yarın sizlerle beraber tatbik edeceğiz.” dedi.

 

Güzel bir söz vardır. Yelkenleri açık olmayan gemiye rüzgar ne taraftan eserse essin fayda etmez. Onun için bizimde bir an önce yelkenlerimizi açmamız gerekir diyen Kaymakam Ermiş, şöyle konuştu:

 

“Yetenek %30 etkili olurken, Eğitim %70 etkilidir. Çocuklarımızın bu alanlarda yetişmesini istiyorsak, çocuklarımızı motive edeceğiz. Başarılı olan öğrenci ve öğretmenleri ödüllendireceğiz. İstekli öğrencilerimizin istifade edebileceği kurslar Halk Eğitim Merkezinde açılacak. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu yıl her okulumuz için en az bir kurs açılacak. Okullar kendi aralarında rekabette olsunlar. Okullarımızda Beden eğitimi öğretmenlerimiz takım oluştursunlar. Her okulun bir folklör takımı olmasını istiyorum. Bu toplantılar sık sık tekrarlanacak. Bir önceki toplantı kararları değerlendirilecek. Öğretmenlerimizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Öncelikle zihnimizde yapacağımız iş konusunda kararlı olmalıyız. ‘Güzel Okulum’ Projesi kapsamında her yıl Okullarımız belli standartlarda değerlendirmeye alınacak. Bu değerlendirme sonucunda Birinci olan Okulumuzu 2 bin, İkici olan okulumuzu 1.500 ve Üçüncü olan okulumuzu ise 1.000 Türk Lirası ile ödüllendireceğiz. Şimdiden arkadaşlarımız görevlerini ve sorumluluk alanlarını belirlesinler, gerekli çalışmaları yapsınlar. Bizler her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağız.”

 

Okullar arası Halk Müziği yarışması için çalışma başlattıklarını belirten Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, “Bu yarışmada dereceye giren okulumuz, Final yarışmaları Sarıkamış ilçemizde yapılacak olan, İlçeler arası Halk Müziği Yarışmasında ilçemizi temsil edecek. Sarıkamış’ta düzenlenecek olan finalde birinci olan okul, Ankara’da düzenlenecek olan yarışmalara katılacak.” diye konuştu. Dağdelen ayrıca, her okulun bünyesinde bando takımı ve halk oyunları ekibinin olması içinde gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

 

Okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapan SABESYO Müdür yardımcısı Erdal Demirci ise, “Branş öğretmenlerimiz branşlarının öneminin farkında olmalıdırlar. Sporun çocuğun kişisel gelişimine olumlu etkileri vardır. Bunun velilere anlatılması gerekir. Spor etkinliklerine çocuklar küçük yaşlarda başlamalıdır. Okul öncesinden Beden eğitimi, Resim ve Müzik konularında öğrencilerimize gerekli eğitim verilmelidir.” dedi.

 

Öğretmenler, Kaymakam Ermiş’e sosyal etkinliklere vermiş olduğu önemden dolayı teşekkür ettiler. Açılması düşünülen kurslar hakkında branş öğretmenleriyle karşılıklı fikir alışverişi yapılarak önemli görülen fikir ve önerilerin başlıklar halinde not alınmasının ardından toplantı sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.