1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adaylarından gazetecilere ziyaret
Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adaylarından gazetecilere ziyaret

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adaylarından gazetecilere ziyaret

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayları ve HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, Karslı gazetecileri ziyaret etti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli ve HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan Yargıç Harmankaya ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte adaylar gündem ile ilgili açıklamalarda bulunarak destek istedi.

Başka Anli, seçime 26 gün kaldığını ve STK ziyaretlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayı ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise Kars’a sıklıkla gelip gittiğini, kentin sorunlarının ülke sorunlarıyla aynı olduğunu ve bu sorunları çözmek için meclise en az 100 milletvekili ile gitmeleri gerektiğini söyleyerek, “14 Mayıs seçimi çok tarihi bir seçim, bütün ülke açısından bir kader seçimi. Biz bu seçime alelade bir seçim olarak açıkçası yaklaşmıyoruz. Çünkü son 22 yıldır mevcut olan yönetimin ülkeyi getirdiği yer açık ve net. Ama biz asla bize oy veren, bize oy versin vermesin bu ülkede yaşayan hiçbir halkı asla mağdur etmeyeceğiz ve seçeneksiz bırakmayacağız. Seçeneğimizi hazırladık ve yeni dönemde Yeşil Sol Parti ile seçime giriyoruz ve biz demokrasiden, hukuktan ve gerçekten bu ülkenin geleceğinden yanayız.” dedi.

Yeşil Sol Parti Kars milletvekili adayı Gülcan Alp de kentin sorunlarını iyi bildiklerini ve yereldeki sorunları STK’larla birlikte mecliste çözebilmek adına destek istedi.

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yargıç Harmankaya nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Sizin bahsettiğiniz sorunlara biz de vakıfız, imkanlar dahilinde biz de şehrin ve bölgenin sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Cemiyet üyesi tüm gazeteci meslektaşlarım seçime girecek tüm partilere aynı mesafede yaklaşıyoruz, ayrımcılık yapmamız söz konusu değil. Bize basına gelen en büyük şikayetler bölgeyi bilmeyen vekil adaylarının genel merkezden gönderildiği yönündedir. Siz de Muş Milletvekilisiniz ve Kars’tan aday olarak geldiniz, şuan sahadasınız siz de bu soruyla karşılaştınız mı ve siz bölgenin sorunlarını biliyor musunuz?” dedi.

Koçyiğit, kendi partilerinde Karslı olan ve farklı illerde milletvekili aday olan arkadaşlarının olduğunu söyleyerek, “Biz genel seçimler açısından bunu çok büyük bir engel olarak görmüyoruz. Mutlaka önemlidir ama 2 aday arkadaşımız ve il örgütümüz yerelden. Ayrıca Kars’ın sorunlarına uzak, Kars’ın sorunlarını bilmeyen biri değiliz. Şuan Muş’un sorunlarıyla Kars’ın sorunları da aynı. Hatta ülke sorunlarıyla Kars’ın sorunları aynı. Ben geçtiğimiz ay Kars’taki programda da söylemiştim; Kars Türkiye’nin bir parçası ve Türkiye’nin bir mozaiğidir. Kars aynı zamanda siyaset açısından Türkiye’nin bir adım ilerisindedir. Çünkü farklı inançların ve kültürlerin yan yana durduğu çok ender şehirlerimizden birisidir.” ifadesini kullandı.

2337fec6-d357-49eb-96e4-c2c8fa42adcd.jpg861a0058-145a-434a-b8c4-db694aa17c8c.jpgbcefdd1f-a337-4823-8ec9-1eed528636a4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.