1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi Uzmanı, Genç Kafkars Spor Kulübü Başkanı Bayramoğlu’nun, Ahilik Haftası mesajı
Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi Uzmanı, Genç Kafkars Spor Kulübü Başkanı Bayramoğlu’nun, Ahilik Haftası mesajı

Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi Uzmanı, Genç Kafkars Spor Kulübü Başkanı Bayramoğlu’nun, Ahilik Haftası mesajı

Başkan ​​​​​​​Bayramoğlu’nun yayınladığı mesaj şöyle:

A+A-

“Milletimizin yüzyıllardır sahip olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun en somut örneklerinden birisi de Ahilik Teşkilatı’dır.

Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran-ı Veli tarafından esnaf ve sanatkârlar birliği olarak atılan Ahilik Teşkilatı, Anadolu’da ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi toplumsal değerleri esas alan, saygı ve sevgi çerçevesinde haksız rekabeti ortadan kaldırarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan bir oluşumdur. Ticaret ve ekonomi alanında esnaf ve sanatkârımıza olduğu kadar sosyal ve kültürel alanda da tüm halkımıza yol gösterici olan Ahilik Teşkilatı ve değerlerinin, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin milli ve manevi değerlerini muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Günümüzden yüzyıllar önce ortaya çıkmış, bugünümüze ve geleceğimize ışık tutan Ahilik geleneğinin, büyüyen ve gelişen Kars’ta çok önemli bir yeri olduğu inancındayım. Bu düşünceler eşliğinde Ahilik Haftası’nın esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.