1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yerel Seçimler Yaklaşırken Siyasetin Yanlışları
Yerel Seçimler Yaklaşırken Siyasetin Yanlışları

Yerel Seçimler Yaklaşırken Siyasetin Yanlışları

​​​​​​​Oktak Aktaş yazdı...

A+A-

Son yıllarda siyasetteki  çürüme, kirlenme, dağınıklık  devlet ve millet hayatını çok ağır bunalımların içine sürüklemektedir. 16  yıldır ülkeyi  tek başına bir iktidar yönetmektedir. Ama  bu süre içerisinde istikrarlı bir yönetime ülke olarak hasret  kaldık. Devlet hayatında  istikrarsızlık, toplum hayatında  ise  adaletsizlik, aile hayatında  yoksulluk ve huzursuzluk, can korkusu almış başını gidiyor.  Bugün içine düştüğümüz  sıkıntıların içte ve dışta  ana nedeni kaanatimce budur. Öyle bir duruma getirildik ki, belirsizlik, dengesizlik, ve kavga;  düşünmeyi,  çalışmayı ve buna parelel  olarak da gelişmeyi  engelliyor.  Gelişme,  huzur ve  güven  ortamı ister.  Demek ki  her şeyden önce dengeli,  huzurlu güvenli  bir ortam  oluşturmamız  gerekiyor.

Bugün ülkemizde  çok sayıda  siyasi parti var.  Ama bir parti kültürü  maalesef oluşmamıştır. Demokrasi kültürü mevcut siyasi partiler tarafından çiğneniyor.  Partiler, oy almak için milletimizin demokrasi kültürünü ve ahlaki değerlerini  bozdular. Türk  milletinin engin  devlet  tecrübesi  ve töresini,  yoz bir particilik uğruna yozlaştırmaktadırlar. Mevcut siyasi partiler,  o partiye gerçekten gönül verenleri  dışlayıp;  partili olmayanlarla yola devem ederek yanlızca kazanmayı  hedefleyen konumuna getirilmiştir. Ayıplı, her türlü kural dışı, ölçüsüz söylemler ve taşkınlıklar siyaset yapmak sanılmaktadır. Seçim rüşvetleri,  ahlaksızca hareketler ve yolsuzluklar almış başını gitmektedir. Sözde particilikleri uğruna maalesef  devleti de bu kirli oyunlarına bulaştırdılar.

Bu gün siyasetin bu  yanlışlarını bilmeden çare aramak doğru olmaz.  Çünkü bu yanlışlar, ülkenin  içte bölünmüşlük ve kutuplaşmasını  daha keskin hale getirmiş bir durumdadır. 

Bugün iç politikada  istikrarsızlık ve belirsizlikler mevcut iken ülke gündemi  o kadar yoğunken   yine bir seçim sürecine daha girmiş durumdayız.  Önceki seçim süreçlerinde olduğu gibi bu seçim sürecinde de vatandaşlarımız sürekli  içi boş tartışmalarla hem beyin yorgunluğu  hem de fiziksel yorgunluğu bilinçli bir şekilde artırılıyor. İnsanların  kafası o kadar karıştırılıyor ki, nasıl hereket edeceğini  ve nasıl sağlıklı düşüneceğini kestiremiyor. İşte iktidar sahipleri,  seçmenin  bu beyin yorğunluğunu  firsata  çevirmek için her gün televizyonlarda kendilerinin mağdur edildiklerini ön plana sürerek iktidarlarını devam ettirme peşindeler.

Türk milleti her seçim öncesi siyasi iktidar bir türlü istikrarı oluşturamıyor.  Milletimizin vicdanı bir türlü rahatlatılamıyor. Siyasette boşluk  olmaz. Ama maalesef  siyaset bugüne kadar hep boşlukta kaldı. Fikir üretemeyenler, topluma  huzur ve güvende  veremiyor. 

Seçilmişler kendi siyasi ikballerinin peşinde koştukları için topluma karşı inandırıcılıkları da haliyle kalmamıştır. Seçmen, siyasi yapılara güven duymadığı için seçmene çeşitli maddi yardım adı altında  sosyal yardımlar yapılarak resmen rüşvet verilerek  oy devşirilmektedir.

Şunu açık bir şekilde söylemeliyimki  insanların düşüncelerini benimseyebilirsiniz  veya benimsemeyebilirsiniz. Fakat karşı görüşte  fikirde olanları  baskı ve tehdit ederek onları susturmaya veya yok görmeye çalışmak  belli bir süre için sonuç alınsa da ilerisi için olumsuz durumlar teşkil eder.

Yerel  seçimler yaklaşırken  ülkemizin ve ilimizin sorunlarını konuşmalıyız.  Toplum olarak topyekün bir  suskunluğun, nemelazığımlığın, yanlışa yanlış diyememenin  ve toplumu karşılığı  olmayan bir umudun içerisinde umut aşılanmaktadır. Ve bu duruma  nasıl geldiğimizin acısını her dönem yaşamaktayız.  Soru sormaya, birbirimizi anlamaya ve hele hele öz eleştiriye dahi geçit verilmiyor.          

Ne var ki; insanın doğasında var olan dürüstlük, temiz ahlak ve gerçeğe ulaşma iç güdüsü, çoğu zaman bu tür tehditlere pirim  vermemiş ve bu yolda çok büyük mücadeleler verilmiştir. Düşüncelerini  açık bir ifade ile  söyleyebilmek, yazabilmek  fikrini beyan etmek için her zaman çok ağır bedeller ödenmiştir.

31 Mart 2019 daki yerel seçimler,  Türkiye Cumhuriyetinin getirdiği değerlere sahiplenilenileceği, seçimle ülkemizin aydınlık yarınları için, daha önce de olduğu gibi 7 düvele karşı verilerek kazandığımız değerlerimizi  her türlü baskı ve tehditlere rağmen yaşamlarını hiçe sayarak, korkusuzca  gerçekleri  söylemekten ve fikirlerini yazmaktan çekinmeyenlerin aklısellimi öne çıkaranların kazanacağı bir seçim olur İnşallah…                                                                                                      

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.