1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yerel eşitlik eylem planı hazır
Yerel eşitlik eylem planı hazır

Yerel eşitlik eylem planı hazır

Kars Valiliği tarafından yürütülmekte olan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan Kars Yerel Eşitlik Eylem Planı onaylandı.

A+A-

Vali Yardımcısı Karahan Daşdan başkanlığında Kar Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Kars Yerel Eşitlik Eylem Planı, İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurulu üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Yerelde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya ve kadın haklarını güçlendirmeye yönelik çalışma ve etkinliklerin izlenmesini hedefleyen Kars Yerel Eşitlik Eylem Planı, kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla, İl Kadın Hakları Koordinasyon Teknik Kurulunda yer alan kurum ve kuruluşlar ile eşitlik masası temsilcileri tarafından hazırlandı.

Eğitim, sağlık, şiddet, istihdam, kentsel hizmetler ve siyasal katılım olmak üzere, altı başlıktan oluşan planlarda, Kars'ta yaşayan kadınların sorunlarını çözmeye yönelik ve toplumsal hayata katılımlarını arttırmak amacıyla bazı stratejik hedefler de belirlenmiş ve faaliyetlerin düzenlenmesi hedefleniyor.

Yerel Eşitlik Eylem Planı ile ilgili olarak 11-12 Ekim tarihleri arasında Grand Ani Otel’de eğitim toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda, Toplumsal Cinsiyet Anaakımlaştırma Eğitimi, cinsiyet eşitliğinin kurum ve kuruluşların stratejik plan ve bütçeleri ile nasıl bütünleştirileceği gibi konular ele alınacak. Eğitime, Kars’ta ki çeşitli kurumlarda bulunan eşitlik birimi sorumluları, stratejik planlama yapan uzmanlar, Kars Belediyesi Kadın - Erkek Eşitlik Komisyonu ve İl Genel Meclisi Eşitlik Komisyon üyeleri ile plan ve bütçe komisyonu üyeleri katılacak.

YEREL MEDYADAN DESTEK İSTENDİ

BM Kadın Dostu Kentler Kars Koordinatörü Gözde Baltacı, hazırlamış oldukları yerel eşitlik eylem planının kamuoyu tarafından bilinmesi ve tanınması için yerel medyadan destek ricasında da bulundu. Projenin tanıtımı için yakın bir zamanda ilde bulunan medya mensuplarıyla birlikte bir toplantı yapacaklarını da belirten Baltacı, “Hazırladığımız plan ve konu ilgili kurs ve eğitimler gibi bazı faaliyetlerin kadınlara duyurulması gerekiyor. Ayrıca halkı bilinçlendirici medya programlarının yapılması gibi medyayı ilgilendiren konular var. Bu nedenle Kars’ta ki medya mensuplarının desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.