1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni eğitim ve öğretim dönemi bugün başlıyor
Yeni eğitim ve öğretim dönemi bugün başlıyor

Yeni eğitim ve öğretim dönemi bugün başlıyor

2019 - 2020 eğitim ve öğretim dönemi, tüm Yurtta olduğu gibi Kars’ta da bugün başlıyor.

A+A-

Kars İl Genelinde 63 bin öğrenci, sezon boyunca 591 okulda 4 bin 804 öğretmen tarafından eğitim alacak.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ‘İlköğretim Haftası’ açılış ve kutlama töreni gerçekleştirilecek.

Kutlama törenleri kapsamında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından Vilayet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulacak, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak.

Yeni Eğitim ve Öğretim Sezonunun açılış töreni ise 19 Eylül’de Yeni Şehir İlkokulu Bahçesinde gerçekleştirilecek. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler adına bir öğrenci ve bir öğretmen konuşma yapacak. Ardından da Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun söz alarak öğrenci, öğretmen ve velilere seslenecek.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunacak ve halk oyunları gösterisi sunulacak. Vali Öksüz’ün temsili olarak ilk zili çalmasıyla il genelinde toplamda 591 okulda 63 bin öğrenci ders başı yapacak.

Bugün başlayacak olan eğitim ve öğretim sezonunda, ilk ara tatil 18-22 Kasım tarihlerine denk gelecek ve 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

Bu arada hayat pahalılığın hat safhaya ulaştığı Kars’ta da, velilerin alış veriş ve servis telaşı hat safhaya ulaştı. Devletin verdiği kitap desteğine rağmen öğrencilerin sezon boyu kullanacağı kitap dışındaki okul çantası, kışlık ve yazlık yiyim ve servis araçlarını temin etmek isteyen maddi durumu zayıf olan veliler,  zor şartlarda çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için büyük özveride bulundular. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.