1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Döneme Yetiştirilecek
Yeni Döneme Yetiştirilecek

Yeni Döneme Yetiştirilecek

Atatürk İlköğretim Okulu, Yeni Eğitim ve Öğretim Sezonun da Hazır Olacak…

A+A-

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılarak yıkılan ve yeniden inşa edilen 24 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu’nun tamamlanması için çalışmalar son hızla devam ediyor.

 

5 Ekim 2009 tarihinde sözleşmesi yapılan ve 11 Mart 2011’de tamamlanması planlanan fakat olumsuz hava şartları nedeni ile müteahhit firma tarafından fiili olarak 20 Mart 2010’da inşasına başlanan Atatürk İlköğretim Okulu, 2010-2011 eğitim ve öğretim sezonuna hazır hale getirilerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

 

Okulun inşaat aşamasında yüzde 40’lara varıldığını belirten yüklenici firma Arslanlar İnşaat Proje Müdürü Çetin Göktaş, “Kars’ta TOKİ tarafında ihale edilen 16 derslik lise, 300 kişilik pansiyon, spor salonu, altyapı ve çevre düzenlemesi Arslanlar İnşaat firmamız tarafından yapılmaktadır. 5 Ekim 2009’da sözleşmesi yapılan ve iş bitim tarihi 11.04.2011 olarak hedeflenen fakat olumsuz hava şartlarından dolayı fiili olarak 20.04.2010 tarihinde çalışmalara başladık. Bu nedenle çalışmalarımıza hız vererek okulun yapımında kısa zamanda yüzde 40’lara gelerek 2010-2011 eğitim öğretim sezonuna hazır hale gelmesini planladık. Öğrencilerimizin kendi okullarında rahat bir eğitim alabilmeleri için 30.09.2010 tarihinde Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Kars Merkez Atatürk İlköğretim Okulu olarak bilindiğimiz okulun yerine yeniden yapılan çok amaçlı ilköğretim okulu olarak inşa ediyoruz.” dedi.

 

Okulun genel donanımı hakkında da bilgi veren Göktaş, “Okulumuz tamamlandığında bodrum, zemin + 2 kat ve 24 derslik olacak. Okulumuzda doğalgaz ısı sistemi, yangın ihbar santrali, müzik ses sistemi, anons ve yayın odası, CCTV kamera sistemi, aile birlik odası, danışma bekleme odası, okul aile birliği odası, müdür odası, müdür yardımcısı odası, memur odası, öğretmenler odası, rehberlik odası bireysel görüşme odası, hizmetli odası, araç gereç odasını bünyesinde barındıracak. Bütün bunların yanı sıra bilgisayar dersliği, laboratuar ve hazırlık odaları, resim dersliği odası, müzik dersliği, anasınıfı, oyun odası, kütüphane, depo ve sorumlu odası kantin çay ocağı, revir odası, beden eğitimi salonu gibi özelliklere sahip olacak.” diye konuştu.

 

Göktaş ayrıca, “Aynı proje kapsamında devam eden ve Kars Kalesi altında bildiğimiz eski 30 Ekim İlköğretim Okulu ve sonrasında ise Fen Lisesi olarak eğitim veren okulun da yeni yerinde eğitime açılacak. Kars Karacören mevkiinde yapılan yeni fen lisesinin yanı sıra 300 kişilik pansiyon ve spor salonu da yapılmaktadır.” diye konuştu.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Sara ise okul inşaatını sık sık kotrol ettiğini ve önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonuna hazır hale getirilerek kendilerine teslim edileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.