1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Anayasa Karslı hemşehrimiz Prof. Dr. Yavuz Atar'a emanet
Yeni Anayasa Karslı hemşehrimiz Prof. Dr. Yavuz Atar'a emanet

Yeni Anayasa Karslı hemşehrimiz Prof. Dr. Yavuz Atar'a emanet

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, yeni anayasa çalışması için kurulacak ekibi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Karslı hemşehrimiz Prof. Yavuz Atar’ın oluşturacağını yazdı.

A+A-

Hükümetin başlattığı yeni anayasa tartışmasında, herkesin merak ettiği tek konu içerik. İşte bu sorunun yanıtını vermek için rota çizildi.

Ve anayasa çalışması Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Yavuz Atar’a emanet edildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, “Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan değerlendirmelerden sonra, yeni anayasayı ete-kemiğe büründürecek ekibin başına Prof. Dr. Yavuz Atar getirildi. Prof. Dr. Atar, bu konunun uzmanı olan tüm kesimlerin temsilcilerinden oluşan bir komisyon kuracak, diye yazdı.

Prof. Dr. Yavuz Atar kimdir?

1965 yılında Kars Kağızman’da doğan Atar, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukuku Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1995 yılında Anayasa Hukuku Doçenti unvanını aldı, 2004 yılında profesörlük kadrosuna atandı.

2005-2011 yılları arasında Başbakanlık Bilgi edinme ve değerlendirme kurulu üyeliği, 2011’den günümüze kadar ise Kırgızistan Manas Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı.

2007 yılında oluşturulan Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki, Anayasa Bilim Komisyonu üyeliğinde bulunan, 2010 yılında YÖK üyesi olarak atanan Atar, 2014-2016 yılları arasında YÖK Başkan vekili olarak görev yaptı.

2016 yılında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan Anayasa Çalışma Komisyonları üyeliği yapan 2016-2017 döneminde Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalışan Yavuz Atar, halen İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesi, YÖK üyesi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapıyor.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.