1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaz Spor Okulu Açıldı
Yaz Spor Okulu Açıldı

Yaz Spor Okulu Açıldı

Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün 5 ayrı branşta düzenlediği Yaz Spor Okulu açıldı.

A+A-

Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yaz tatili boyunca çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlanacak. İlçede açılan yaz spor okulunda Kayak (Tekerlekli kayak ve Paten), voleybol, atletizm, güreş ve masa tenisi branşlarında kurslar başladı.

 

Yaz spor okuluna katılmak isteyen 06-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne başvurmalarının gerektiği bildirildi.

 

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Koçak, insanoğlunun kendisini geliştirmesi için gerekli en önemli 3 faktörün eğitim, spor ve kültür olduğunu söyledi.

 

Koçak, “Bu üç faaliyetten birisini bugün başlatıyoruz. Yaz Spor Okulu'na 5 ayrı branşta 158 öğrencimiz katılıyor. Faydalı ve başarılı bir süreç geçmesini diliyorum. Antrenörlerimize şimdiden çok teşekkür ediyorum. Geçen yıllardan farklı olarak bu yıl güreş kurslarını da başlattık. Sarıkamış yaz spor okulu’nda ilk kez bu yıl güreş dalında kurs başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, bilgili, girişken ve sağlıklı yeni nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla yaz spor okullarının açıldığını belirten, Koçak, “Kayak (Tekerlekli kayak, Paten), voleybol, atletizm, güreş ve masa tenisi olmak üzere 5 branşta kurslarımız başlamıştır. Yaz tatili boyunca sürecek kurslarda, tüm branşlarda, konularında deneyimli ve yeterlilik belgesi olan antrenörler tarafından eğitim verilecek. Çalışmalarımıza her geçen gün yeni branşlar eklenmekte ve katılımlar gözle görülür bir şekilde artmaktadır. Velilerimize çocuk ve gençlerimizin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, içki, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan korumak, vatanını ve milletini seven, ruh ve beden sağlığı yerinde olan sportmen bir nesil olarak yetişmeleri için çocuklarımızı yaz spor okulu’na gönderdikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Ayrıca Koçak, Yaz Spor Okulu’na başvuruların devam ettiğini, yaz okulu için öğrencilerden hiçbir ücret talep etmediklerini, açılan yaz kursunun tamamen ücretsiz olduğunu, 06-18 yaş çocukların ve geçlerin okullar açılana kadar spor yapabileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.