1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yavru sığırcıklar uçuncaya kadar aracını çalıştırmayacak
Yavru sığırcıklar uçuncaya kadar aracını çalıştırmayacak

Yavru sığırcıklar uçuncaya kadar aracını çalıştırmayacak

Kars’ta hayvansever vatandaş, iş makinesinin motor kısmında yumurtadan henüz çıkmış sığırcıklar, kanatlanıp uçuncaya kadar aracını çalıştırmayacak.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Organize Sanayi Bölgesinde beton mikserinin motor kısmında yuvalayan sığırcık, 5 yavru çıkardı. Aracını çalıştırmak üzere olan duyarlı vatandaş Zafer Salduz, yavru sığırcıkların sesini duyup fark ettikten sonra aracının motorunu çalıştırmadı. Aracının içerisinde yumurtalarından yeni çıkmış sığırcık yavrularını gören Salduz, motoru çalıştırmadığı gibi aracının yerini de değiştirmediğini söyledi. Bir anda çevredeki tamirci esnafının da ilgi odağı olan sığırcık yavruları anneleri tarafından beslenmeye devam edildi.

Yavruların çaresizliği ve annelerinin mücadelesini gözlemlediğini söyleyen Zafer Salduz: “İşe başlamak için aracımın başına geldiğimde sığırcık yavrularını fark ettim. Bunun üzerine aracımı çalıştırmadığım gibi yerini de değiştirmedim. Yavruları fark ettikten sonra bir anda sanayi esnafının ilgi odağı oldular. Yavrulara kıyamadım. Motoru çalıştırsaydım yavrular ölürdü. Anne ve babalarının çırpınışları ve mücadeleleri içimi burktu. Bunun üzerine aracın yerini bile değiştirmemeye karar verdim. Eğer yerini değiştirsem anne ve babaları yuvayı bir daha bulamazdı. Hatta yuvayı başka bir yere taşımayı düşündük ama yine de yapamadım” dedi.

Tamirci esnaflarından Hüseyin Akbulut da yavru sığırcıkların büyüyüp yuvadan uçarak ayrılıncaya kadar sahip çıkacaklarını belirterek, 5 yavru kuşa ‘Beş kardeşler’ adını verdiklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.