1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaver Özcan güven tazeledi
Yaver Özcan güven tazeledi

Yaver Özcan güven tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanlığı kongresinde, mevcut Başkan Yaver Özcan Güven tazeleyerek yeninden il başkanı oldu.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığında yaşanan kongre heyecanında, mevcut Başkan Yaver Özcan ile Hasan Fatih Özağdaş yarıştı.

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen kongre sonucunda, kullanılan oylardan Yaver Özcan 345, Hasan Fatih Özağdaş da 157 oy aldı. Böylece mevcut Başkan Yaver Özcan yeniden MHP Kars İl Başkanı seçilerek güven tazelemiş oldu.

Kongreye, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, MYK üyesi Taner Gökçe ve MYK üyesi Muharrem Yıldız’ın yanı sıra il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, iki aday tarafından hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra da faaliyet raporu okunarak divan teşekkülü oluşturuldu. Divan üyeliklerine ise oy birliği ile MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, MYK üyesi Taner Gökçe, MYK üyesi Muharrem Yıldız ve Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız oy birliği ile seçildi. Divan Başkanlığını ise MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya yaptı.

Kongrede daha sonrada siyasi konuşmalar bölüme geçildi. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş’ın konuşmasının ardından, mevcut Başkan Yaver Özcan ve Hasan Fatih Özağdaş söz alarak partililerine hitap etti.

ÖZCAN: “7 HAZİRAN’DA İKTİDARA TALİBİZ”

MHP Mevcut İl Başkanı Yaver Özcan yaptığı konuşmada, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde iktidara talep olduklarını söyledi. Özcan konuşmasında, “AKP iktidara geldiğinden bu yana; başımıza çuval geçirildi, gemimiz basıldı, uçağımız düşürüldü. Milletimiz yargılandı, üniter yapı sarsıldı, tarihimiz sorgulandı. Vatanımız içeirden parçalanmak istendi. Anadolu’dan Türkü, İslam inancından Hazreti Muhammed’i Cumhuriyetimizden Mustafa Kemal Atatürk’ü kazımak isteyen hainler bir şer ittifakında birleşti. Milletimiz 36 parça olarak ifade edildi. İnançlarımızın aşağılanması dostluk adına tebessümle karşılandı. İnsanlarımızın gözlerinin içine baka baka dinimize, Peygamberimize hakaret eden AKP’li bakanlar, vekiller ve diğer parti mensupları ikaz bile edilmedi. 77 milyonun önünde hırsızlar aklandı… Kasacası Türk Milleti yoruldu, hırpalandı, ezildi, yoksullaştı. Siyasi iktidar, artık ülke meselelerine çözüm üretebilme yeteneğini maalesef yitirdi. Bu nedenle biz iktidara talibiz. Devleti bölünen, ordusu dağıtılan bir milletin akıbetinin ne olduğunu biliyoruz.” Dedi.

KARANLIK TABLODAN KARS’TA NASİBİNİ ALDI

AK Parti iktidarı için ülke genelinde çizilen karanlık tablodan Kars’ın da nasibini aldığını da iddia eden Özcan konuşmasında ayrıca; “Yukarıda ifade ettiğim, bu karanlık tablodan karsımızda nasibini almıştır. AKP, sahneye çıktığından bu güne kadar Kars, AKP’ ye her seçimde 2 Milletvekili vermiştir. Allah aşkına 5-10 tane zengin AKP’li dışında bu şehirde ne değişmiştir. Geçmişe kıyasla hangi alanda ilerleme görülmüştür. İlimizde 800’ e yakın öğretmen açığı vardır. Hala birleştirilmiş sınıflarımızda eğitim yapan okullarımız var. Kurum amirlerine bakın, bölücülüğün, ayrımcılığın daniskası var. Şehre milyonlarca liralık yatırım yapıldığı söyleniyor.

NEREDE BU YATIRIMLAR?

Hangi istihdam alanı, hangi fabrika, hangi işletme devreye girmiş. Çok övündükleri bölünmüş yol hikayesinin neresindeyiz? 12 yıl dile kolay o gün ilkokula başlayanlar yarın oy kullanacaklar. Kendi iktidarları döneminde aynı hastaneyi kaç defa ihale ettiler. Kamu işçilerini taşerona teslim ettiler Siyasi referansı olmayan taşeron işçisi bile olamıyor. Hastalarımızın bir çoğu hala Erzurum’a Ankara’ya gidiyor. Üniversite sınavlarında kaç basamak yukarı çıktık bilen var mı? 12 yılda kaç ailenin ekonomik durumu düzeldi de yeşil kartını iade etti. Tarımda en çok desteği hangi ilçeler alıyor, hangi köylere altyapı gitti. Bu şehir bu iktidardan yeterli yardım ve yatırımı aldıysa nüfus neden azalıyor. Kars’la ilgili sorunları çoğaltabiliriz. Bize göze sın çıkış henüz geçilmedi. Tüm bu kötü gidişe dur diyecek demokratik yollar henüz tükenmedi. Bu karanlık tablodan çıkmak istiyorsak yapacağımız tek şey var. 7 Haziran 2015’de Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşıyarak tıpkı 30 Mart seçimlerinde olduğu gibi haramilerin iktidarına son vermektir.”ifadelerini kullandı.

ÖZAĞDAŞ: “7 HAZİRAN’DA BAŞARILI OLMAYA MECBUR DEĞİL, MAHKUMUZ”

Kongrede il başkanlığı için aday olan Hasan Fatih Özağdaş ta, mensubu olduğu parti MHP’nin, her gününde değil her dakikasında çile ve ızdıraplar olan, büyük ve acı bedeller ödemiş bir parti olduğunu söyledi. Özağdaş ayrıca MHP’nin aynı zamanda milletin umudu olan bir hareketin yönetimine talip olmanın zordan da öte sırat köprüsünden geçmek kadar zor olduğunu söyledi.

Davalarının hamurunun mücadele, çile ve gözyaşları ile yoğrulmuş olduğunu da ve 7 Haziran’da yapılacak olan genle seçimlerde başarılı olmaya mecbur değil, mahkum oldukları da belirten Özağdaş, konuşmasında ayrıca şu ifadelerine yer verdi:

BELEDİYEYE AYAK BAĞI DEĞİL, DESTEK OLACAĞIZ

“Böylesine mübarek bir görevin yönetimine talibiz. Bu dava gariplerin, yetimlerin, kimsesizlerin davasıdır. Yüce yaradan bize bu ocağa helalinden hizmet nasip eylesin. Ülkücü ve aynı zamanda emekçi bir ailenin evladıyım. Milliyetçi- ülkücü harekete hizmet yolunda mağdur olduk, mahkum olduk, ezildik, horlandık ama sevdamızdan vazgeçmedik. Baş eğmedik, el açmadık. Başka kapılarda istikbal aramadık. Kongremiz önemli bir seçim öncesinde yapılıyor. 2015 seçimlerinde başarılı olmaya mecbur değil, mahkumuz. İşte bu nedenle nefis yapmadan, başarılı olmanın yollarını aramalıyız. Kibri, gururu, şahsi kaprisi bir kenara bırakacağız. Sevgiyi, saygıyı esas alacağız. Bütün hemşerilerimizi, davanın emektarlarını, arkadaşlarımı, kardeşlerimi herkesi partimize davet edecek, herkesi kucaklayacağız. 2014 seçimlerinde 2 belediye kazandık. Kazanmak yetmez, başarılı olmak zorundayız. Hemşerilerimizin beklentisini boşa çıkarmamalıyız. Bir daha ki seçimlerde bayrağı daha da yükseklere çıkarmalıyız. Bu nedenle belediye yönetimi ile teşkilatı ilişkilerinin sağlıklı olması son derece önemlidir. Her ne kadar partimize mensup olsa da bilinmelidir ki belediyeler bir kamu kurumudur ve kanunlarla yönetilir. Bu bilinçle hareket edeceğiz. İl yönetimi olarak belediyeye ayak bağı değil, destek olacağız.”

YÖNETİM KURULU ASIL:

1-Sinan Karabağ

2-Mürtaza Aybirdi

3-Muhlis Adıgüzel

4-Tuncay Aydın

5-Musahan Özşahin

6-Yusuf Tipioğlu

7-Mehmet Yumukoğlu

8-Ömer Uğurlu

9-Yaşar Ece

10-Ali Fuat Danyıldız

11-Bülent Özmen

12-Fevzi Adıgüzel

13-Zülfü Mutlu

14-serhat Veli Tepebaş

15-Nimet Sayın

16-Yunus İzgi

17-Zeynal Gale

18-Mehmet Ali Daştan

19-Yakup Kuçlu

20-Türkiz Sabur

YÖNETİM KURULU YEDEK:

1-İsmail Koç

2-Tekin Taştan

3-Rahmi Aktemur

4-Murat Deniz

5-Çetin tokmak

6-Gülhan Çelik

7-Eşref Yenice

8-Şener Ateş

9-Servet Bayraktar

10-Akin Salik

11-Memet Demirbaşı

12-Ali Alin

13-Hikmet Karabulak

14-Baycan Güvençalan

15-Turan Delibaş

16-İzzet Şükrü Koç

17-Haşim Tepebaş

18-Tuncay Erdağı

19-Osman Emre Atalayın

20-Erbil Yalçın

DİSİPLİN KURULU ASIL:

1-Rahmi Aküzüm

2-Musa Çelikel

3-Habip Yılmazel

4-Kamil Yılmaz

5-Turan Delibaş

6-Kurtuluş Kılıç

7-Soner Asi

DİSİPLİN KURULU YEDEK:

1-Uğur Aktaş

2-Sercan Mutlu

3-Murat Kılıç

4-Fatih Özmen

5-Bülent Yallı

6-Cengiz Boz

7-Fırat Durma

ÜST KURUL DELEGESİ ASIL:

1-Yaver Özcan

2-Nevzat Yıldız

3-Atanur Adıgüzel

4-Murtaza Karaçanta

5-Süleyman Karayazı

ÜST KURUL DELEGESİ YEDEK:

1-Tahsin Güngören

2-Zülküf Koçak

3-Köksal Tekelli

4-Oğuzhan Daştanoğlu

5-Cemil Araz 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.