1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yatırımcıların dikkatine : Katerina Köşkü turizme kazandırılmak için ihaleye çıktı
Yatırımcıların dikkatine : Katerina Köşkü turizme kazandırılmak için ihaleye çıktı

Yatırımcıların dikkatine : Katerina Köşkü turizme kazandırılmak için ihaleye çıktı

Tarihi Katerina Köşkü, turizme kazandırılmak üzere ihaleye çıktı.

A+A-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Çarlık Rusya dönemde Çar 2. Nikola tarafından 19. yüzyılının sonlarında Baltık mimarisi tarzında yaptırılan tarihi Katerina Köşkü, turizme kazandırılmak üzere ihaleye çıktı.

Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan karara göre, Kars’ta 3, Artvin, Antalya, Kütahya, Mersin, Kayseri, Balıkesir’de 1’er, Ordu, Bursa ve Uşak’ta ise 2’şer Hazine arazisi işletmelere devredilecek.

Turizm amaçlı yatırım yapmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek alanlara talip olmak isteyenlerden ilk etapta 10 bin TL tahsis talep ücreti istenecek. Bu işletmelerin kimlere tahsis edileceğine Kültür ve Turizm Bakanlığı karar verecek.

Bakanlığın Kars için tahsis duyurusu yaptığı araziler şunlar :

gggg-004.jpg

KAMU TAŞINMAZI TAHSİS DUYURUSU 2021/1

Kültür ve Turizm Bakanlığından:

Bakanlığımızın www.ktb.gov.tr internet adresinde 02/08/2021 tarihinden itibaren erişilebilecek ve ayrıca, 16/08/2021 tarihinden itibaren de Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) - Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 50 Çukurambar ÇankayaANKARA (Tel: +90 312 470 87 40 - +90 312 470 87 57) adresinden ücreti karşılığı temin edilebilecek olan Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1’de özellikleri belirtilen kamu taşınmazları, 12/3/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile 21/7/2006 tarihli ve 26235 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak üzerlerinde turizm amaçlı yatırım yapmak üzere Bakanlığımız tarafından yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecektir.

1. Girişimcilerin, 30/08/2021 günü saat 16:30’a kadar, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 10 uncu maddesi hükmü ile Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1’de yar alan hükümler gereğince istenilen bilgi ve belgeleri, Bakanlığımızın Genel Evrağına (AG Katı), İsmet İnönü Bulvarı No: 32 06100 Emek Çankaya-ANKARA adresine elden teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra veya posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

2. Girişimcilerin Bakanlığımıza vereceği tüm bilgi ve belgeler Türkçe olacaktır. Türkçe tercümelerinin ilgili ülkelerdeki konsolosluklarımıza veya Türkiye’deki kendi konsolosluklarına onaylattırılması koşuluyla, bu bilgi ve belgeler yabancı dilde verilebilecektir. Değerlendirmede onaylı tercüme edilmiş metin esas alınacaktır.

3. Girişimciler, birden fazla taşınmaz için müracaat edebileceklerdir. Ancak, talep edilen her taşınmaz için ayrı Tahsis Şartnamesi bedeli ödenerek, ayrı bir başvuru dosyası hazırlanacak ve Tahsis Şartnamesinde istenilen diğer bilgi ve belgeler başvuru dosyasına eklenecektir.

4. Bakanlığımıza yapılan başvurular, Bakanlığımız tarafından Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmeliğin 11 inci maddesinde ve Tahsis Şartnamesinde belirlenen hususlar kapsamında mali yeterlilik açısından değerlendirilecektir.

5. Birden fazla başvuru yapılan taşınmazlar için, başvuruları yeterli görülen girişimciler arasında Bakanlığımızca belirlenecek usul ve esaslara göre sosyal ve teknik altyapıya katılım amaçlı müzakere yapılacaktır. Tek başvurunun yapıldığı taşınmazlar için ise girişimciden, yatırımın özelliğine göre Müzakere Komisyonu tarafından belirlenecek tutarda sosyal ve teknik altyapıya katılım payı istenebilecektir.

6. Bakanlığımız tarafından istenilecek müzakere teminatı, kesin ve süresiz teminat mektubu olarak müzakere sırasında Bakanlığımız yetkililerine teslim edilecektir.

7. Birden fazla taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılar, yalnızca müzakere teminat mektubu miktarının karşıladığı taşınmazların müzakeresine katılabilecek ve katılım yapılan müzakerede en yüksek teklifi vermesi ve teminat mektubunun kalan miktarının diğer taşınmazların müzakere katılım miktarını karşılamaması halinde bu taşınmazların müzakeresine katılamayacaktır.

8. Bakanlığımız tarafından ön izin verilmeyen girişimcilerin müzakere teminat mektupları iade edilecektir.

9. Bakanlığımız, projeleri ile turizme katkı sağlayacağı öngörülen girişimcilere, talep ettiği taşınmazın tahsis edilememesi halinde, aynı Tahsis Şartnamesinde yer alan ancak tahsis edilmeyen taşınmazlardan bir veya birkaçını önerebilecektir.

10. Girişimciler tarafından Bakanlığımıza sunulacak başvuru dosyasında yer alması gereken belgeler ile ilan edilen taşınmazlara ilişkin ayrıntılı açıklama ve bilgiyi içeren “Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2021/1”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) Çiğdem Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No: 50 Çukurambar Çankaya-ANKARA (Tel: +90 312 470 87 40 - +90 312 470 87 57) adresinden 10.000,00.-TL (onbin Türk Lirası) ücret karşılığı temin edilebilecektir.

Tahsis Şartnamesi ücreti, T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Kurumsal Şubesi TR 4100 0100 1745 0348 3170 5528 IBAN (Kurumsal Tahsilat İşlemi “DÖSİM Merkez Müdürlüğü” 70.00.01) numaralı hesaba yatırılacak, banka dekontunun açıklama bölümüne, “2021/1 Tahsis Şartnamesi Bedeli” ifadesi ve bedeli yatıran girişimcinin adı/unvanı ile irtibat adresi ve telefon numarası yazdırılacaktır.

Başvurunun geçerli olabilmesi için, Tahsis Şartnamesi ücretinin yatırıldığına ilişkin banka dekontunun başvuru dosyasına eklenerek Bakanlığa verilmesi zorunludur.

11. Başvuru ile ilgili ayrıntılı bilgi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Arazi Tahsis Daire Başkanlığı İsmet İnönü Bulvarı No: 32 Kat: 3 06100 Emek Çankaya - ANKARA (Tel: +90 312 470 71 55 - +90 312 470 71 84) adresinden alınabilecektir.

12. Tahsis Şartnamesine; 02/08/2021 tarihinden itibaren Bakanlığımızın www.ktb.gov.tr internet adresinden erişilebilecektir. Şartname Kitapçığı ise, 16/08/2021 tarihinden itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün (DÖSİMM’in) yukarıda belirtilen adresinden temin edilebilecektir.

13. Tahsis Şartnamesinde istenilen bilgi ve belgelerin eksik veya yetersiz olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

14. Bu duyuru kapsamında Bakanlığımızca yapılacak iş ve işlemlerde, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik ve Tahsis Şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.