1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaşar Kop Dekan Yardımcısı Oldu
Yaşar Kop Dekan Yardımcısı Oldu

Yaşar Kop Dekan Yardımcısı Oldu

Bölgenin tanınmış tarihçilerinden, Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, yeni kurulan Güzel sanatlar Fakültesi'nin Dekan yardımcılığına atandı.

A+A-

Hemşehrilerimiz tarafından mütevazi kişiliği ve "Kars sevgisi" ile tanınan Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop’un dekan yardımcılığına atanması ilimizde de memnuniyet yarattı.

Yaşar Kop Kimdir :

25 Ocak 1973 tarihinde Kars’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta tamamladı. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalının Yakınçağ Tarihi Bilim Dalında Yüksek Lisans kazandı. “1828–1829 Osmanlı-Rus Harbinde Kars ve Çevresi” adlı tezi ile 1999 yılında “Bilim Uzmanı” unvanını aldı. Sırasıyla, 1996–1997 yılları arasında Kırşehir Göllü Ortaokulunda Müdür Vekilliği, 1997–2000 yılları arasında Erzurum Aşkale Çok Programlı Lisesinde Tarih Öğretmenliği ve 2000–2002 yılları arasında ise Kars Alpaslan Lisesinde Tarih Öğretmenliği yaptı. 2002 tarihinde Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Doktorasını yapmak amacıyla 2003 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 

2009 yılında “İlköğretim 8. Sınıf Öğrencilerinin Ermeni Sorunu’nu Algılama Durumu ve Bilgi Düzeyleri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma: İstanbul ve Kars Örnekleri” isimli Doktora tezini tamamlayarak Doktor unvanını aldı.

Çok sevdiği memleketine hizmet etmek amacıyla 2009 Eylül’ünde Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başlayan Yaşar Kop, uhdesinde Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığını bulundurmakta iken şimdiler de ise yeni kurulan Güzel sanatlar Fakültesi Dekan yardımcılığına atanmıştır.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.