1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yarı Final Heyecanı
Yarı Final Heyecanı

Yarı Final Heyecanı

“Masal Anlatıyorum”da Yarı Final Heyecanı Yaşanıyor

A+A-

            Kars’ın yerel televizyonu Serhat TV ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan ilköğretim öğrencileri arası “Masal Anlatıyorum” bu hafta yarı final heyecanına sahne oldu. Yarı finalin birincisi Sevdagül Kartalmış, babasının gözüne girmek için finalde de birinci olmak istediğini söyledi.

 

            Serhat TV’de canlı yayınlanan Yayın Yönetmeni Özgür Tuğrul’un sunduğu “Masal Anlatıyorum” bu hafta renkli görüntülere sahne oldu. Yarı final için bütün hazırlıklarını tamamlayan 4 öğrenciye destek için aileleri de stüdyoya akın etti. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler daha sonra sırayla kamera karşısına geçerek hünerlerini sergilediler. Çok iyi hazırlanan birbirinden güzel masallar hem ekran karşısındaki izleyicileri hem de stüdyodaki aileleri ve öğretmenlerini oldukça etkiledi.

 

            Son yarı finalinde yarışan okullar, Çakmak Köyü Atatürk İlköğretim Okulundan Sevdagül Kartalmış, Kasım Kurşunoğlu İlköğretim Okulu Edanur Yılmaz, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (ŞAİKO)’dan Kevser Nur Yılmaz ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vaktı (KAKÜV) İlköğretim Okulundan Duygu Karakurt anlattıkları birbirinden güzel masallarla kıyasıya yarıştılar. Öğrencilerin kostümleri ve masal anlatım tarzlarıyla izleyenleri adeta büyülediler. Yarışmada oluşturulan dekorlar ise görülmeye değerdi.

 

            Yarı finalin sonunda jüri ve SMS sonuçlarına göre yapılan oylamada Çakmak Köyü İlköğretim Okulundan Sevdagül kartalmış birinci, Kasım Kurşunoğlu ilköğretim Okulundan Edanur Yılmaz ise ikinci oldu. Böylece Kartalmış ve Yılmaz 9 Nisanda yapılacak olan finalde yarışmaya hak kazandılar.

 

            Yarışmacılar ayrıca müzik ve şiir hünerlerini de ortaya koydular. Bazıları İstiklal Marşını okudu bazıları da piyano ve daha farklı müzik aletlerini çaldılar.

 

            Yarı finalin birincisi Sevdagül Kartalmış, “Hiç kimseye kötülük yapmamalıyız. Aksi halde cezasını görürüz” konulu masalını iyi şekilde anlattığıma inanıyorum. Beni bu yarışmaya hasırlayan özellikle öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Diğer arkadaşlarım da çok güzel masallar anlatılar. Finalde ise sürprizlerim olacak. Herkes o sürprize hayran kalacak. Gülpınar öğretmenim bu geceye kadar bütün zamanını bana ayırdı. Onun için finalde de birinci olmak istiyorum. Finalde de birinci olursam kazanacağım tek şey mutluluk olacak. Kazanacağım bilgisayar o kadar önemli değil. Birincisi öğretmenlerimin emekleri boşa gitmesin, ikincisi de biraz babamın gözüne gireyim dedim. Çünkü masala hazırlandığım için birazcık derslerimi aksattım.” dedi. 

 

            İkinci Edanur Yılmaz ise “Bu arada derslerimi de ihmal etmemeye çalıştım. Öğretmenlerimin büyük emekleri olduğu için finalde birinci olmak isterim. Finalde ise büyük sürprizim var. Bunu her kes görecek. Önemli olan yarışmaktı.” diye konuştu.

 

            Üçüncü olan Duygu Karakurt, Okulunu ve öğretmenlerini temsil ettiği için çok mutlu olduğunu belirtti.

 

            Dördüncü Kevser Nur Çapraz da, “Bu yarışma da yenmekte var yenilmekte var. Ben finale kalan iki arkadaşımı tebrik ediyorum. Yarışmada dördüncü oldum ama üzülmedim. Yarı finale kalmak bile büyük bir başarıydı. Beni yarışmaya hazırlayan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler