1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaralı Askerimiz Kars'a Geldi
Yaralı Askerimiz Karsa Geldi

Yaralı Askerimiz Kars'a Geldi

Diyarbakır’da 13 askerin şehit düştüğü PKK saldırısı sırasında ağır yaralanan Karslı Jandarma Onbaşı Erdem Yıldız, GATA’daki 35 günlük tedavisinin ardından bugün memleketi Kars’a geldi.

A+A-

Yaralı onbaşı Yıldız, “Bende şehit olmak istedim, vatan sağ olsun” dedi.

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde oturan Jandarma Onbaşı Erdem Yıldız 14 Temmuz’da Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanarak GATA’da tedavi altına alınmıştı. Yıldız’ın yaralandığı çatışmada 13 askerde şehit olmuştu.

Gata’daki 35 günlük tedavisi tamamlanan yaralı onbaşı Erdem Yıldız, hava değişimi için bugün memleketi Kars’a geldi.

Tarifeli uçakla Kars Havaalanına gelen yaralı asker Erdem Yıldız’ı köy muhtarı Turan Demir Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 50’ye yakın akraba ve arkadaşları karşıladı. Fakat Yıldız’ı karşılayanlar arasında Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş dışında il yöneticileri ve askeri erkânın bulunmayışı ve hatta haberlerinin dahi olmaması tartışma konusu olurken dikkatlerden de kaçmadı.

Oysa yaralı askerin annesi ve kardeşi 17 Temmuz günü o zaman için Arpaçay Kaymakamına vekâlet eden Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş ve askeri yetkililer tarafından GATA’ya yolcu edilmişti. Yaralı askerin tedavisinin tamamlanmasının ardından memleketine dönmesi sırasında ise köylüler araç konvoyları oluşturarak köylerine döndüler. Yaralı asker daha sonra Köy girişinde de bayraklarla süslenmiş traktör konvoyu ile karşılandı.

Yaralı onbaşı Yıldız, gazetecilerin soruları üzerine “Bende arkadaşlarım ile birlikte şehit olmak istedim, vatan sağ olsun” dedi.

Kars Havalimanında yakınlarının bayrak ve araç konvoyları ile karşıladığı yaralı onbaşı Yıldız, “Aileme kavuştuğum için mutluyum. Fakat orada 13 arkadaşım şehit oldu. Bende şehit olmak istedim. 13 kardeşim için üzüldüm, olan onlara oldu. Benim sağlığım çok şükür iyi. Sol gözümde biraz sorun var, ona da hava değişiminden sonra bakacaklar. Bende şehit olmak istedim, vatan sağ olsun” dedi. Yıldız, olay anında tek hatırladığı şeyin ise, “Kardeşlerim Şehit oldu, bırakın bende şehit olacağım” dediği olduğunu söyledi

YILDIZ’I KÖY GİRİŞİNDE BAYRAKLARLA DONATILMIŞ TRAKTÖR KONVOYU KARŞILADI

Karşılama sırasında konuşan Kuyucuk Köyü muhtarı Turan Demir gazilerini köy girişinde bayraklarla donatılmış traktörlerle karşılayacaklarını belirterek “Silvan’daki kanlı PKK saldırısı sırasında 13 şehit vermiştik ve o saldırıda ağır yaralanan askerlerden biriside benim köyümden Erdem Yıldız idi. Çok şükür bu gün sağlığına kavuştu ve köyüne dönüyor. Köy halkı olarak havaalanından alacağız ve Türk Bayrağı ile donatılmış araç konvoyu ile köyümüze gideceğiz. Yine köy girişimde de köylülerimiz traktörleri ile gazimizi karşılayacaklar.” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SESLENDİLER

Yaralı askerin arkadaşları ise terörün bir an önce sona ermesi için Başbakan Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Terör olaylarını kınıyoruz. Artık terörün bitmesi için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Nice canlar verdik. Buradan hükümetimize ve Sayın Başbakanımıza sesleniyor ve bunun önlemini bir an önce alın diyoruz.” Dediler.

BOZKUŞ: ÜLKEMİZ BİR AN ÖNCE HUZUR VE GÜVEN ORTAMINA KAVUŞMALIDIR

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise ülkemizin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması gerektiğine vurgu yaparak gazi yaralı askerin her zaman yanında olacağını söyledi. Bozkuş ayrıca şunları kaydetti.

 “Tüm ulusumuzu üzen olayda GATA’da 35 gündür tedavi gören gazimiz ilimize geldi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve diğer yaralı askerlerimize de şifalar diliyorum. Ayrıca Gazimizde bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyorum. Onlar canları pahasına ülkemizi her noktada da savunuyorlar. Biz ulus olarak bu tür terörist saldırılardan koçtuğumuzu ve çekindiğimi hiç kimse aklına dahi getirmesin. Bütün millet olarak bunlara hazırız. Önemli olan ülkemizin huzur ve güven ortamına bir an önce kavuşmasıdır. Bende bu gün gazimizi karşılamaktan ve onu sağlıklı bulmaktan dolayı son derece memnun oldum ve her zaman gazimizin ve ailesinin yanında olacağız.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.