1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Yahşi Cazibe”ye Tepki
“Yahşi Cazibe”ye Tepki

“Yahşi Cazibe”ye Tepki

ATV’de başlayan ‘Yahşi Cazibe’ dizisi Azerbaycanlıları kızdırdı!

A+A-

Azerbaycan Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yük. Elek. Elek. Müh.Telman Şahbazoğlu imzası ile yayımlanan eleştiri yazısı ise şöyle :

 

“Biz Sovyetler dağıldığından bugüne halklarımız arasında geçmişten gelen kardeşliği devam ettirmeye çalışıyorken hiç yakışıyor mu size böyle komedi tarzında dizilerle sinsice aşağılama girişimi.

 

1.) İki Devlet bir millet diye gezinerek bu dizideki konuya Azerbaycanlı kız dışında başka millet bulamadınız mı? Bayraklarımızı Ermenilere kıyak olsun diye futbol maçında çöp kutusuna atmanız yetmedi mi? ‘Yahşi Cazibe’nin arkasında duranlar, siz dâhil düşmanlık oluşturmaya mı çalışıyorsunuz?

 

2.) Azerbaycan Cumhuriyeti'nin hiç bir ülkeye ihtiyacı yoktur.

 

3.) Ülkemin %100’ü eğitimlidir ve dizideki bozuk Azerbaycanlı aksanıyla konuşan kimseyi bulamazsınız. Dizideki şive Türkiye’nin Iğdır, Kars bölgelerindeki yöresel şivesidir.

 

4.) Genel olarak ne hakla bir milleti komedi konusu yapabiliyorsunuz?

 

5.) Azerbaycan petrolünden ve ülkedeki aktif inşaatlardan pay alabilmek için Azerbaycan’da 6 bine yakın Türk öğrenci ve 3 bin Türk işadamı kovalamaca içindeler.

 

6.) Azerbaycan’ın birçok başarısı varken neden bunlar dile getirilmiyor?

 

Eğer Türkiye Cumhuriyeti kendi toprakları dâhilinde bir yerel şiveyi ele alarak komedi dizisi çeviriyorsa Azerbaycan halkı buna karışmaz. Ama eğer Azerbaycan Resmi Dili ve Azerbaycan kızı dalga konusu yapılıyorsa bu beni, halkımı ve cumhurbaşkanımı ilgilendirecek konu olur.

 

Bu konu Azerbaycan Kültür Dernekleri tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti’nin en yüksek makamlarına kadar ulaştırılacaktır. Bu diziyle ne kadar büyük bir siyasi hata yaptığınızın farkına çok yakında varacaksınız.

Saygılar…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum