1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Farklı bir tatil için kişiler kiralık villa arayışına girmektedir.

A+A-

Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Farklı bir tatil için kişiler kiralık villa arayışına girmektedir. Hem ev konforu yaşamak hem de bir villanın lüks özelliklerinin tadını çıkarmak alışılmışın dışında bir tatil deneyimi sunar. İnternet üzerinden kiralama gerçekleştirileceği zaman en iyi villa kiralama sitesi araştırılır. Bu sayede güvenilir villa kiralama gerçekleştirilebilir. Kiralama yapılacak site aranırken ve kiralarken dikkat edilmesi gereken başlıklar bulunur. https://www.hellovillam.com kurucularından Sercan Korkuç villa kiralarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Villa Özelliklerine Dikkat Edilmelidir

Tatile yönelik beklentilere göre kişilerin kiralayacakları villa özellikleri değişir. Lüks bir tatil yapmak isteyenler, denize sıfır, jakuzili veya özel havuzlu villaları tercih etmektedir. Doğa içinde huzur dolu bir tatil için ise bahçeli villalara yönelim gerçekleşir. Çocuklarıyla gelecek aileler için çocuk havuzlu villa seçenekleri de devreye girmektedir. Bu sıklıkla bulunan bir özellik değildir. Çocuk havuzuna yönelik talebin mutlaka belirtilmesi gerekir.

Evcil hayvanı ile tatile çıkacak kişilerin kiralayacakları villanın evcil hayvan kabul eden özellikte olması gerekir. Aksi takdirde villa sahibi kiralama işlemini iptal edebilmektedir.

Gözlerden uzak veya İslami şartlara uygun bir tatil yapmak isteyen kişilerin muhafazakar villa seçeneklerini değerlendirmesi önerilmektedir. Bu villaların çevresi kapalı olduğundan dışarıdan birinin villanın içini veya bahçesini görme ihtimali bulunmaz. Böylece kişiler villaların içerisinde diledikleri gibi hareket edebilir.

Villalar günlük ve haftalık kiralamaya uygun olacak şekilde ikiye ayrılmaktadır. Bazı villaların minimum kiralama süresi bir haftadan başlar. Uzun süreli tatile çıkanlar veya yazlık arayışında olan kişiler tarafından tercih edilirler. Günlük villalarda ise minimum kiralanacak gün sayısı değişiklik gösterir. Villa kiralarken kiralanacak evin kiralama süresine dikkat edilmelidir.

TÜRSAB Belgeli Acentelerle Çalışılmalıdır

TÜRSAB belgesi, bir seyahat acentesinin güvenilir hizmet sunduğunun kanıtıdır. TÜRSAB’ın belirlediği kriterler doğrultusunda hizmet veren bu firmalar, turizm faaliyetleri için yeterli özelliklere sahiptir. Kiralama işlemleri sırasında ve sonrasında müşteri haklarını koruyarak hizmet sunarlar. Yapılan sözleşmeler ile her iki tarafında güvence altında olması sağlanır. Olası bir olumsuzluk halinde ise kişiler TÜRSAB’a acenteyle ilgili şikâyette bulunabilmektedir.

Villanın Kaç Kişilik Olduğuna Dikkat Edilmelidir

Her bir villanın konaklama kapasitesi farklıdır. Balayı villaları konseptine sahip villalar genellikle iki kişilikken geniş aileler için 8 kişiye kadar konaklama kapasitesi sunan villalar bulunur. 2 yatak odalı olan villa seçenekleri 4 ve 6 kişilik de olabilmektedir. Bazı villaların konaklama ücretleri kişi sayısı arttıkça ek ücrete tabi tutulmaktadır. Bundan dolayı villanın kişi kapasitesi kiralama işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Ucuz kiralık villa arayışında olan kişiler için ek ücret talep edilmediği müddetçe kişi kapasitesi yüksek olan villaları tercih etmeleri önerilmektedir. Bu sayede kişi başına düşen kiralama ücreti azalarak daha ekonomik bir kiralama işlemi gerçekleştirilir.

Mardin Life Haber Ajansı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.