1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. VHO’dan Yaz Kursları
VHO’dan Yaz Kursları

VHO’dan Yaz Kursları

Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO), her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz kurslarını sürdürdü.

A+A-

Kars VHO’nun yaz kursları kapsamında 3 adet kurs düzenlendi. Kurslar Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirildi ve başarıyla tamamlandı. Kurslara daha çok Kafkas Üniversitesi veteriner fakültesinden yeni mezun veteriner hekimler katıldı. Kursların teorik kısmı Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda yapıldı. İneklerde Rekto-Vajinal Suni Tohumlama Kursunun uygulama bölümü ise Kars Belediyesi mezbahanesinde gerçekleştirldi. Kurs eğitimleri Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri tarafından verildi. Akredite veteriner hekimlik kursu Kafkas Üniversitesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Berna Duman Aydın, İneklerde Rekto-Vajinal Suni Tohumlama Kursu Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Savaş Yıldız ve Yrd. Doç. Dr. Necdet Cankat Lehimcioğlu tarafından verildi. ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği Sistemleri (HACCP) kursu ise Gıda Güvenliği ve Hijyeni Akademisinden İstanbul Gıda Kontrol laboratuarı Müdürü Dr. Yunus Bayrak tarafından verildi.

 

Mezun olur olmaz 3 adet kursa katılıp yaz günlerini boşuna geçirmeyen veteriner hekimler kurslardan çok faydalandıklarını ve diplomalarını 3 adet kurs sertifikası ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

 

Akredite Veteriner Hekimlik kursu ile Gıda Güvenliği ve HACCP (Gıdalarda tehlikeli ve riskli olan kritik kontrol noktaları) kursları olduğunu belirten Öztürkler, bu kursların insanlara güvenli ve sağlıklı gıda yedirme hususunda son derece önemli kurslar olduğunu vurguladı. VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, İneklerde Rekto-Vajinal Suni Tohumlama Kursunun ise doğrudan doğruya Veteriner Hekimlerin sahada teşhis, tedavi ve döl verimine katkıda bulunacak ve teşvik kapsamında bir çok yetkiyi kazandırabilecek nitelikte bir olduğunu söyledi.

 

Öztürkler ayrıca, meslek içi sürekli eğitim ve geliştirmenin her meslek için önemli olduğunu söyleyerek, “Yeni bilgiler, gelişmeler ve yeni mevzuatlar her meslekte olduğu gibi yöremiz hayvancılığı açısından ve insan sağlığını hayvan hastalıklarından korumada önemli rol alan Veteriner Hekimlik mesleği için de çok önem taşımaktadır. Artık sertifikasız bir çok sektörde iş bulabilmek zorlaştığından dolayı edinilen sertifikalar Veteriner Hekimlere bir çok iş kolunun da kapsısın açmaktadır” şeklinde konuştu.

 

VHO Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, şunları söyledi:

 

“Meslek içi eğitiminin 21.yüzyılda önem kazandığı günümüzde veteriner hekimlik mesleğinde meslek içi eğitim kursları daha çok önem kazanmaktadır. Gelişen dünyada birçok çevresel faktörün insan sağlığını tehdit ettiği ve tehlike ve risk noktalarının da giderek arttığı artık bilinen bir gerçektir. Avrupa birliği müktesabatının yüzde 40’nı gıda güvenliği yüzde 25’ini ise veteriner hekimlikle ilgili konuların oluşturduğu gerçeği veteriner hekimlik mesleğinin güncel konulara ve gelişmelere kayıtsız kalamayacağını göstermektedir. Bu noktalardan hareketle Kars-Ardahan-Iğdır Veteriner Hekimler Odası (VHO) üyelerine ve diğer Veteriner Hekimlere kurslar düzenleyerek Veteriner Hekimlere yeni donanımlar ve sertifikalar kazandırmaktadır.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.