1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Veteriner Hekim Tolgahan Ediz : "Hayvanlardaki Korona Virüsün günümüzdeki 'COVİD-19' hastalığı ile hiçbir ilişkisi yok"
Veteriner Hekim Tolgahan Ediz : "Hayvanlardaki  Korona Virüsün günümüzdeki 'COVİD-19' hastalığı ile hiçbir ilişkisi yok"

Veteriner Hekim Tolgahan Ediz : "Hayvanlardaki Korona Virüsün günümüzdeki 'COVİD-19' hastalığı ile hiçbir ilişkisi yok"

Veteriner Hekim Tolgahan Ediz’in “Kars’ta buzağılarda korona virüs görüldü” açıklaması medyada geniş yer buldu.

A+A-

Veteriner Hekim Tolgahan Ediz, hayvanlardaki Corona Virus hastalığının bugün dünyayı etkisi altına alan “COVİD-19” hastalığı ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını ifade etti.

Veteriner Hekim Tolgahan Ediz sözlerini şöyle sürdürdü : “Kars bölgesinde görülen inatçı buzağı ishallerindeki etkenlerin çoğunun Corona Virus kaynaklı olduğu, dışkı muayenesi ile yapılan hızlı test kitleri ile tespit edilmektedir.

Bu hastalığın insanlarda görülen ve dünyayı etkisi altına alan “COVİD-19” Corona Virus hastalığı ile hiçbir ilişkisi yoktur.

Sadece buzağılarda görülebilen ve bulaşma oranının fazla olmadığı sadece işletmenin kendi içerisindeki buzağılara bulaşabilen viral bir hastalıktır.

Gebe ineklere gebeliğin 6 ila 8’inci ayları arasında yapılan karma aşılar ile kontrol altına alınabilmektedir. Korunmak için aşılama şarttır.

Geçmiş yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı buzağılar ölmesin projesi ile ücretsiz aşılama çalışmalarıyla da büyük oranda etkili olmuştur. Aşılama yapmayan işletmelerde görülmektedir. Kedi ve köpeklerde de aşılama ile korunmak mümkündür. İnsanlara bulaştığına dair bilimsel bir açıklama bulunmamaktadır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.