1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vekillerden Müjde : Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali 2021 Yatırım ve Uygulama Planına Alındı
Vekillerden Müjde : Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali 2021 Yatırım ve Uygulama Planına Alındı

Vekillerden Müjde : Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali 2021 Yatırım ve Uygulama Planına Alındı

Kars Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali işi 2021 Yatırım ve Uygulama Planına alındı.

A+A-

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç,“Kars Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali” işinin 66.5 Milyon TL (Eski parayla 66.5 Trilyon TL) keşif bedeliyle 2021 Yatırım ve Uygulama Planına alındığını müjdelediler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, bölgesinin parlayan yıldızı Serhat Şehri Kars’a önemli yatırım projelerinden birini daha müjdelemekten memnuniyet duyduklarını, tarımsal üretim için büyük önem arz eden “Kars Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali”işinin  66.500.000 TL tutarındaki (Eski parayla 66.5 Trilyon TL) kaynağının ayrılarak, ihalesinin yapıldığını ve ihale işlem sürecinin devam ettiğini söylediler.

İş kapsamında 7161 Sayılı Kanun kapsamında tasfiye edilen Kars Arpaçay Koçköy Barajı İnşaatı ve yine aynı kanun kapsamında tasfiye edilen Kars Arpaçay Koçköy Barajı Sulaması işlerinin kalan imalatları birleştirilerek “Kars Arpaçay Koçköy Barajı ve Sulaması İkmali” olarak ihale edildiği bilgisini veren Arslan ve Kılıç, Koçköy Barajında tasfiye öncesi gövde dolgusunun tamamlanmış olduğunu, elektrik işleri ve dolu savak imalatları ikmal inşaatı kapsamında yapılacağını, Koçköy Barajı Sulaması işinde tasfiye öncesinde 5 400 m. ana boru imalat ve döşemesinin tamamlandığını, 16 370 da arazinin sulama suyuna kavuşturulmasını sağlayacak şebeke ve sanat yapıları ikmal işi kapsamında tamamlanacağını belirttiler.

Kars Arpaçay Koçköy sulaması ile Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy, Tepeköy, Taşdere, Arslanoğlu, Bardaklı ve Küçükboğaz köylerine ait mümbit toprakların suya kavuşacağını, aynı zamanda bu 6 köye bağlı yaklaşık 20.000 dekar arazinin toplulaştırma kapsamında düzenlenmiş olacağını ifade eden Arslan ve Kılıç, “Söz konusu iş 2021 yatırım programına 66.500.000 TL (Eski parayla 66.5 Trilyon TL)  ile yer almaktadır. Proje tamamlandığında sulama alanında yer alan çiftçilerin gelirinde net yıllık 11.580.000-TL (Eski parayla 11.6 Trilyon TL) gelir artışı sağlanacak ve aynı zamanda sosyal boyutu bulunan bu proje ile 1.637 Kişiye istihdam sağlanmış olacaktır” dediler.

Gelişerek değişen Kars’a olan himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, destekleri için Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a ve DSİ 24. Bölge Müdürü Şükrü Baysal’a teşekkür eden Arslan ve Kılıç,Kars’a yakışan bu büyük yatırımın hayırlı olması dileğinde bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.