1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatandaşlar istedi, İl Trafik Komisyonu karar aldı: Kars’ta iki ana cadde birbirine bağlandı
Vatandaşlar istedi, İl Trafik Komisyonu karar aldı: Kars’ta iki ana cadde birbirine bağlandı

Vatandaşlar istedi, İl Trafik Komisyonu karar aldı: Kars’ta iki ana cadde birbirine bağlandı

Kars’ta en işlek caddelerinden biri olan İnönü Caddesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi’ni birbirine bağlayan tek yönlü yol, halkın yoğun isteği üzerine çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’na vatandaşlar tarafından imza toplanarak yapılan müracaat İl Trafik Komisyonu’nda değerlendirildi.

Kars İl Trafik Komisyonu’nun da olumlu rapor vermesi ile birlikte, yaklaşık bir kilometre ve iki trafik ışığı bekleme süresi olan bağlantı yolu, direkt olarak iki ana caddeyi birbirine bağlamış oldu.

Bölünmüş olarak hizmete açılan yolda araçlara on dakika bekleme süresi verilirken, kaza riskinin de en aza indirilmesi için geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yaya güvenliğine de ayrıca önem verilerek, kavşak giriş ve çıkışlarına “yaya geçit yolu” yapıldı.

Kars Millet Bahçesi ve tarihi Fethiye Cami’ye gelen turistlerin en çok sorun yaşadığı park ve alana giriş sorunu da yolun çift yönlü bölünmüş olarak trafiğe açılması ile birlikte ortadan kalkmış oldu.

Vatandaşlar, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile Kars İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç başta olmak üzere, İl Trafik Komisyonu’na alınan karardan dolayı teşekkür ederek, “Kars’ta Cumhuriyet Mahallesi İnönü Caddesi’nde esnaf olarak hizmet vermekteyiz. İnönü Caddesi, GAMP Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı istikametine tek yönlü trafik akımı olarak sağlanmaktaydı. Bu mevcut durum bölgede faaliyet gösteren hem esnafların hem de Kars halkının mağduriyetine yol açmaktaydı. Ordu Caddesi’nden “sol yön”e dönüş olmadığı için, yaklaşık bir kilometre yol kat edip ve iki trafik ışığı bekleyerek GAMP Caddesi’ne ulaşabiliyorduk. Hem milli servetimiz olan araçlarımızla daha fazla yol kat ediyor ve diğer taraftan da trafiğe gereksiz yük oluyorduk. Bu yolun çift yönlü trafiğe açılması ile birlikte yolumuz hem kısalmış oldu, hem de diğer ana arterlere gereksiz yüklenilmemiş oldu. Tarihi Fethiye Cami ve Millet Bahçemizin park alanı da bu sayede daha anlamlı hale geldi. Caddenin sağ tarafına on dakika bekleme süresinin verilmesi de biz esnaflarımızı memnun etmiştir. Dilekçelerimizin dikkate alınması, yöneticilerin Kars halkına vermiş olduğu değeri bir kez daha ortaya koydu. Bu vesile ile tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dediler.

vatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-1.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-2.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-3.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-4.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-5.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-6.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-7.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-8.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-9.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-10.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-11.jpgvatandaslar-istedi-il-trafik-komisyonu-karar-aldi-karsta-iki-ana-cadde-birbirine-baglandi-12.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.