1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatandaş ihbarı anında değerlendiriliyor
Vatandaş ihbarı anında değerlendiriliyor

Vatandaş ihbarı anında değerlendiriliyor

Kars Kalesi eteklerinde inşaatı devam eden bedesten inşaatı yakında telef olan sokak köpeğin leşi, vatandaşların ihbarı üzerine kaldırıldı.

A+A-

Kars Kalesi eteklerinde inşaatı devam eden bedesten inşaatı yakında telef olan sokak köpeğin leşi, vatandaşların ihbarı üzerine kaldırıldı.

Kokuşmaya başlayan sokak köpeğini gören vatandaşlar, durumu Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muazazes Çağrıtekinci’ye bildirmesinin hemen ardından, temizlik işleri ekipleri ölen köpeği bulunduğu yerden alarak şehir dışındaki uygun bir yere götürdü. Ekiplerin köpeğin leşini ilaçlayarak gömdükleri öğrenilirken, bazı duyarsız vatandaşların çevreye karşı vurdumduymazlıkları ise devam ediyor.

İhbarın Kars Belediyesi tarafından anında değerlendirilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandalar bu gibi durumlarda hem vatandaşların hem de belediye yetkililerinin duyarlılığının önemli olduğuna dikkat çektiler.

Bilindiği gibi şehir merkezinde yaşayan bazı çevre duyarsızları, ölen evcil hayvanlarının leşini, hatta kestikleri hayvanların iç organlarını ve diğer atıklarını başta Kars Çayı olmak üzere Bayrampaşa ve diğer kanallara atmaya devam ediyor. Çöplerini de aynı yerlere atan halkımızda çevre ve çöp duyarlılığın gelişmesi önem arz ediyor.

Kars Belediyesi yetkilileri ise vatandaşın çöplerini çöp toplama saatlerine uymak kaydıyla belirtilen yerlere bırakılması gerektiğini sık sık dile getirirken, çöplerin gelişi güzel bir şekilde cadde ve sokaklara bırakılması yönünde de uyarmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.