1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatan Partisi heyeti Kars’ta Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti
Vatan Partisi heyeti Kars’ta Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Vatan Partisi heyeti Kars’ta Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

​​​​​​​Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Av. Hasan Korkmazcan, Av. Nusret Senem, Belediye Başkan Adayı Tuncay Mutluer ve eski İl Başkanı Gazeteci Muharrem Yerli, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanlığını ziyaret etti.

A+A-

Cem DAŞDELEN

Vatan Partisi heyetini ziyarette Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen karşıladı.

Yerel basının sorunları hakkında Vatan Partisi heyetine bilgiler aktaran Başkan Daşdelen, acil çözüm bekleyen sorunları içeren dosyayı 4 dönem Milletvekilliği yapan 20. Dönem TBMM Başkan vekili, Türkiye Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Korkmazcan’a verdi.

Daşdelen, özellikle döviz kurlarındaki artışla başlayan süreçte gazetelerin ve bu gazetelerde çalışanların ekonomik açıdan zor bir döneme girdiğini söyledi.

Gazetelerinin en temel girdisi olan gazete kağıdın da dışa bağımlı olmamız ve döviz kurlarında yaşanan yükseliş sebebiyle büyük oranda zam yaşandığını anlatan Başkan Daşdelen, kısa sürede gerekli önlemler alınmaması halinde basın kuruluşları ve çalışanlarının işsiz kalabileceğini ifade etti.

Bu önemli süreçte sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduklarını hatırlatan Başkan Daşdelen, bu sıkıntılı ortamdan elbirliği içerisinde çıkılabileceğini belirtti.

Başkan Daşdelen, ayrıca internet haberciliği yasasının da biran önce çıkması gerektiğini vurguladı.

Yerel basını çok önemsediklerini belirten Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Korkmazcan, “Yerel basının önemini ve yaşadığı sorunları biliyoruz. Yerel basın bir şehrin aynasıdır. Halk ile yöneticiler arasında iletişimi sağlayan yerel basının güçlü olması gerekir. Gazeteciler kamu vicdanının sesi olan önemli bir görevi yerine getiriyorlar” dedi.

Korkmazcan, gazeteciliğin gerçekten bir toplumun belleğini tutan ve o belleği gelecek nesillere taşıyan bir sorumluluğu da taşıdığını ifade ederek, “Yerel basını şehrin arşivini, belleğini oluşturması açısından da çok önemsiyoruz. Gazeteler şehrin günlüğünü tutan işlevi yerini getirmektedir. Kars’ta da 13 yerel gazetenin birleşerek ortak sorunlar etrafında bir çözüm bulmuş olmalarından dolayı eski meslektaşları olarak kutluyorum. Çok güzel bir harekette bulunmuşlar ve birleşmişlerdir” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.