1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valilik Yalanladı
Valilik Yalanladı

Valilik Yalanladı

Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir haber sitesinde yayınlanan “İnsan İskeletleri İle Yol Yapıldı” başlıklı haber, gerçeği yansıtmadığı ifadesiyle yalanlandı.

A+A-

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“İnsan İskeletleri İle Yol Yapıldı” başlığı ile yayımlanan haber konusu incelenmiş olup, konu ile ilgili açıklama aşağıdadır.

Akyaka İlçesi Üçpınar Köyü’nde “İnsan İskeletleri İle Yol Yapıldı” başlığı altında haberölçek adlı sitede yayımlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Zira bahse konu haberde iddia edildiği gibi mevcut yerin seçimlerden önce Üçpınar Köyü’ne alelacele yapılan yol için dolgu malzemesi olarak kullanıldığı iddiası asılsız ve mesnetsizdir.

Haber konusu yer, Üçpınar Köy Konağı yapılması planlanan bir alan olup, 2005 yılında vatandaş-devlet işbirliği ile köy konağı yapımına başlanmış ancak; çalışmaların başlangıcında bahse konu kemik parçalarının ortaya çıkmasına müteakip çalışmalar idare tarafından durdurularak ivedi bir şekilde alan kaplama çalışmaları icra edilmiştir. İlgili bölgede eski mezar olduğu haberinin yayılmasının sonrasında kaçak kazı ve define avcılığı yapma arzusundaki şahıslarca yapılan kazılar nedeniyle olumsuzluklar ortaya çıkabilmektedir. Bu ve benzeri olumsuzlukların giderilmesi amacıyla gerekli idari ve adli önlemler alınmıştır.

Üçpınar Köyü’ndeki çocukların kemik parçalarıyla oyun oynadıkları savı da gerçekten uzaktır. Zira 2010-2011 eğitim öğretim yılının başlangıcında Akyaka Kaymakamlığı tarafından köy anaokulunun oyuncak vb. ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca SODES Projesi Kapsamında Üçpınar Köyü’ne basketbol ve voleybol (spor alanı) sahası yapım işi ihale edilmiş ve çalışmalara başlanmıştır.

Akyaka İlçesi Üçpınar Köy muhtarının köyde birileri tarafından izinsiz çekim yapıldığının Kaymakamlığa bildirmesinden sonra kolluk birimlerine durum aktarılmış; olayı yerinde müşahede edebilmek maksadıyla Akyaka Kaymakamımız olay yerine intikal etmiştir. Köyde çekim için bulunan grubun CHP Kars Milletvekili Adayı Saffet Özdemir ve beraberindekiler olduğunun belirlenmesinin ardından kişiler nezaket ve misafirperverlik gereği çay ikramına davet edilmiştir. Olayın yeni meydana gelmediği, hukuk kuralları çerçevesinde basın mensuplarının özgürce görev yapabilecekleri, bu durumun politik malzeme yapılmasının sakıncalar doğurabileceği ifade edilmiş ve sonrasında ilgili kişiler ilçemizden ayrılmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.