1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valilik Önünde Eylem
Valilik Önünde Eylem

Valilik Önünde Eylem

Yolcu taşımalarına izin verilmediğini öne süren minibüsçüler simit yiyerek ilçe yönetimini protesto ettiler

A+A-

Kars’ın Selim ilçesinde yolcuları Kars’a götürmelerine izin verilmediğini gerekçe gösteren minibüsçüler Kars Valiliğine gelerek eylem yaptı.

 

İlçede 5 ay önce kurulan 3 Nolu Serhat Selim Motorlu Taşıyıcılar ve Minibüsçüler Kooperatifi üyesi 20 minibüs sahibi, İlçe Trafik Komisyonu’nca çalışma izin belgesi verilmediği için Kars’a yolcu taşıyamadıklarını gerekçe göstererek, minibüsleriyle Kars Valiliğine gelip eylem yaptılar. 

 

Araçlarıyla Selim ilçesinden Kars’a doğru hareket eden grubu Valilik binası önünde Emniyet güçleri karşıladı. Valiliğin karşısındaki alana araçlarını çeken Selimliler, burada bir basın açıklaması yaptılar.

 

Kooperatif Başkanı Haydar Aksangu, “Değerli basın mensupları ve Sayın Başbakanımız” cümlesiyle başladığı konuşmasında, “Selim ilçesinde Selim-Kars arası bir yolcu taşıma kooperatifi kurduk. Kooperatifimizi kanunlara ve nizamlara uygun bir şekilde kurduk. Selim’in AKP’li Belediye Başkanı ve Kaymakam bizse yerimizi vermiyor ve çalışmamıza engel oluyorlar.” dedi.

 

Aksangu, ayrıca, baskı altında olduklarını ve bu nedenle de sıkıntılarını dile getirmek için çareyi basın açıklamasında ve seslerini Vali Ahmet Kara ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak istediklerini belirtti.

 

Fevzi Işık isimli kooperatif üyesi de, “Buradan Devlet Babaya sesleniyoruz. Bizim sorunumuzla ilgilenilsin ve çözüm bulunsun” diyerek haykırdı. 

 

Eylemlerini sürdürürken sık sık Emniyet güçlerinin uyarılarıyla karşılaşan kooperatif üyeleri, Selim Belediyesi’nin bir uygulama başlatıp iki kooperatifle anlaşarak 14 Halk Otobüsünü devreye soktuğunu böylelikle kendilerinin yolcu taşımalarının istenmediğini ifade ettiler.

 

Eylemciler bu defa minibüslerinin anahtarlarını Valiliğe bırakmak istediler. Anahtarlar toplandı ve Polisin, “Böyle yaparsanız suç işlersiniz” uyarısı karşısında bundan vazgeçtiler. Daha sonra gruptan seçiler 3 kişi Valiliğe giderek Vali Ahmet Kara ile bir görüşme yaptı.

 

Görüşme sonrası Valilikten çıkan grup, Vali Kara’nın sorunlarıyla ilgileneceği sözü verdiğini bunun içinde şimdilik eylemlerine son verdiklerini belirttiler.

 

Simit yemeye başlayan minibüsçüler, çok borçlarının olduğunu ve yolcu taşıyamadıkları için aç kaldıklarını, bunun için de simit yediklerini söylediler.

 

Minibüsçüler eylemin sona ermesiyle toplu şekilde ilçelerine geri döndüler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.