1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valilik Hata Yaptı
Valilik Hata Yaptı

Valilik Hata Yaptı

Kars Valiliği, Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER)’in bağış haberini, MİKA-DER’e sormadan yalanladı. Haberin doğruluğu anlaşılınca iş işten geçmişti…

A+A-

23 Ekim 2010 tarihinde gazetekars.com’da ve Hüryurt Gazetesi’nde yer alan : “ İki Karslıya Helal Olsun…” (Altı il ve Kars’taki SHÇEK çocuk yetiştirme yurdu için yardım balosu düzenlendi.  İsminin açıklanmasını istemeyen iki gönüllü Kars için 75 bin Tl bağışta bulundu) haberi ile ilgili Kars Valiliği, Kars’ta yayın yapan ulusal ve yerel medya mensuplarına açıklama gönderdi : “Böyle bir yardım yapılmadı” dedi.

 

Kars Valiliği’nin MİKA-DER’e sorma gereği bile duymadan, çocuk yetiştirme yurdu için yapılacak olan yardıma ve yardımlara kapılarını kapatması ve haberi yalanlaması, ulusal basında da yer buldu.

 

İhlas Haber Ajansı : “Kars Yetiştirme Yurdu'na bağış haberi yalanlandı” , Kafkas Haber Ajansı ve Cihan Haber Ajansı : “Kim bu hayali bağışçılar?” , Anadolu Ajansı : “ Bağış Yapılmadı” gibi başlıklarla konuya geniş yer verdi. Kars yerel basınında da konu yankı buldu.

 

KARS VALİLİLİĞİ SIRADAN BİR KURULUŞ DEĞİL, KARS İLE İLGİLİ KONULARDA HASSAS DAVRANSIN

 

Kars Valiliği’nin konu hakkında ismi geçen dernekten bilgi edinme zahmetinde bile bulunmadan doğru olan bir haberi tabiri caizse alelacele yalanlaması, Minik Kalplerle El Ele Derneği’ni ve hayırseverleri üzdü.

 

Hayır işlerini desteklemesi gereken Kars Valiliği’nin bu tutumu kamuoyunda da tepkiyle karşılanırken, Kars Valiliği’nin Kars ile ilgili konularda biraz daha hassas davranması gerektiği vurgulandı.

 

KARS VALİLİĞİ’NİN BÜYÜK HATASI

 

Kars Valiliği’nin açıklamasının ardından konuyu Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER) Genel Sekreteri Gamze Elif Türkay’a sorduk.

 

Türkay, Kars Valiliği’nden konu ile ilgili hiçbir görüş istenmediğini, derneğin görüşü alınmadan tek taraflı olarak böyle bir açıklamanın yapıldığını ifade etti.

 

Türkay konu ile ilgili şunları söyledi : “ 20 Ekim Çarşamba günü İstanbul Çırağan Otel’de gerçekleşen balomuz SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış’ın katılımı ile gerçekleşmiştir. Söz konusu balonun davetiye geliri ile İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü’ne verilen beyanımız üzerine Rize ilindeki SHÇEK’e bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarının yaşam koşulları iyileştirilecektir.

 

KARS’A İSMİNİN AÇIKLANMASINI İSTEMEYEN 2 HANIM HAYIRSEVER BAĞIŞ YAPMIŞLARDIR

 

Ayrıca söz konusu baloda SHÇEK Genel Müdürlüğü’nün yönlendirmesi doğrultusunda, Kars, Van, Bingöl,  Artvin, Zonguldak, Ağrı illerine 75’er bin TL bağış alınması için hayırseverlere çağrıda bulunulmuştur. Kars ilindeki SHÇEK’e bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları için de isminin açıklanmasını istemeyen 2 hanım hayırsever bağış yapmışlardır.

 

BAĞIŞ SÖZÜ BİR HAFTA ÖNCE ALINDI, İŞLEMLER ZAMAN ALIYOR

 

Bildiğiniz gibi bir hafta önce yapılan bu baloda verileceği beyan edilen bağışların toplanması belli bir süre almaktadır. Söz konusu bağış dernek hesabımıza geçtiği vakit, diğer tüm illerde yaptığımız gibi öncelikle Kars’taki yurt ve yuvalarını ziyaret ederek, ihtiyaç tespiti yapacağız. Daha sonra bu ihtiyaçların satın almasını yaparak yurt ve yuvalarımıza teslim edeceğiz. Tabi bu ziyaretlerin öncesinde diğer tüm illerde olduğu gibi Kars Valiliği ile gerekli resmi yazışmalar yapılacaktır.”

 

MİNİK KALPLERLE ELELE DERNEĞİ ( MİKA-DER) HAKKINDA

 

2006 yılında bir proje olarak başlayan “Minik Kalplerle Elele”, Kadın ve Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanımız Nimet Çubukçu’nun teşviki ile 2008 yılında dernekleşmiştir.

 

Mika-Der SHÇEK’e bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarının ve buralarda yaşayan çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla kurulmuş bir dernektir.

 

Derneğimiz bugüne kadar SHÇEK Genel Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 16 ildeki çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarının yaşam koşullarını iyileştirmiş, Kocaeli’nde 2, Adıyaman ve Samsun’da 1’er çocuk evi açmıştır. Kocaeli’ne 1 adet minibüs, 1 adet midibüs, Adıyaman’a 1 adet minibüs bağışlamıştır. Yine Galatasaray Kulübü Engelli Basketbol Takımı ile birlikte organize ettiğimiz “Kendini Engelleme” Projesi’nden elde edilen gelir ile de SHÇEK’e 4 adet asansörlü engelli minibüsü bağışlamıştır. (Bu araçların 2 adeti Ankara, 1  adeti İstanbul ve 1 tanesi Denizli SHÇEK’in hizmetine verilmiştir.)

 

Mika-Der’in 2008 yılından bu yana SHÇEK’e yaptığı ayni bağışların toplam değeri yaklaşık 1 milyon USD’dir.

 

Derneğimizle ilgili daha detaylı bilgiyi www.mikader.org.tr  adresinden öğrenebilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.