1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valiler Kararnamesi Kars'ı Üzdü
Valiler Kararnamesi Karsı Üzdü

Valiler Kararnamesi Kars'ı Üzdü

Adana Valisi Karslı hemşerimiz İlhan Atış’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan dünkü Valiler Kararnamesi’nde merkeze alınması Karslıları üzüntüye boğdu.

A+A-

Dürüstlüğü, çalışkanlığı ve başarısı ile tanınan, Karslıların her alanda yanında olan İlhan Atış, Merkez Valisi olarak yine Karslıların hizmetinde olacak.

Adana tarihine ismini altın harflerle yazdıran, “babacan vali” olarak tanınan İlhan Atış, 1948 yılında Kağızman’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini de yine Kağızman’da tamamladı. Liseyi ise İzmir Atatürk Lisesinde okudu. 1970 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1971 yılında İzmir Maiyet Memurluğuna atandı. 1972-73 yıllarında Isparta-Senirkent, Balıkesir-İvrindi Kaymakam Vekilliği yaptı. Daha sonra Isparta-Şarkikaraağaç, Kars-Posof, Samsun-Alaçam ve Kahramanmaraş-Elbistan Kaymakamlıkların-dan sonra, 1984 yılında Mülkiye Başmüfettişliğine geçti. Mülkiye Başmüfettişliği sırasında 1990 yılında İngiltere’de altı ay süreyle Mahalli İdareler konusunda inceleme ve araştırmada bulundu.

2001 yılı Kasım ayına kadar Mülkiye Başmüfettişliğini yürüttü. Kasım 2001’den 31 Ocak 2003 tarihine kadar İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. Bu görevi esnasında Mernis projesinin gerçekleştirilmesini sağladı. 9 Şubat 2003 tarihinde Kahramanmaraş Valiliğine atandı. 16 Mart 2007 tarihinde Adana Valisi olarak göreve başlamıştı. Vali İlhan Atış, evli ve bir kız, bir erkek çocuk babasıdır.

12 Haziran seçimlerinde gazetekars.com'un haberine göre 24. dönem milletvekilliği için Kars'tan milletvekili adaylığı da gündeme gelen, İlhan Atış'ın Kars sevgisi herkes tarafından biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.