1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali'den Velilere Mesaj
Validen Velilere Mesaj

Vali'den Velilere Mesaj

01-31 Mayıs 2011 tarihlerinde kutlanacak olan 6. Okul Öncesi Eğitim Şenliği ve Çocuk Festivali, kapsamında minik öğrencilerle el ele yürüyen Kars Valisi Ahmet Kara, çocuklar aracılığıyla velilerine önemli mesajlar gönderdi.

A+A-

Vali Kara, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerle birlikte katıldığı yürüyüşte, vatandaşların ciddiye alması gereken konulara parmak yastı.

Öğrencilerin, “Çevremizi Temiz Tutalım” resmini de hediye ettiklerini belirten Vali Kara, bu vesile ile çevre temizliğinin dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında geldiğini vurguladı.

Çocukların bu tür yaklaşımlarıyla büyüklerinden çevrenin temiz tutulmasına dikkat çektiklerini de belirten Vali Kara, “Belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ne kadar titiz davranırsa davransın, kendi evimizin önünü bizler temizlemedikte bu sorun çözülmez. BU çocuklarımızda büyüklerinden özellikle çevre temizliğine önem vermelerini istiyorlar. Babalarının sigara içmemelerini istiyorlar. Sigara içenlerin bir an önce sigarayı bırakmalarını istiyorlar. Böylelikle kendileri büyüdükleri zaman temiz bir çevre ile birlikte yaşamak istiyorlar. Çocuklar bize bu mesajı verdiler ve bizlerde aldık. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu çocuklarımız gerçekten gelecekte ilimizin yöneticileri olacaklar.” dedi.

Vali Kara daha sonra çocuklara şu önerilerde bulundu:

-Büyüklerinize “Bu memleketin geleceği biziz” deyin

-Caddede, sokakta, evinizde, komşularınıza diyeceksiniz ki, “Vali Amca dedi ki çevreyi temiz tutacağız.”

-Anne-baba sigara içmeyiniz

-Hiçbir şekilde yerlere çöp atmayacağız

Vali Kara daha sonra, “Şimdi hep birlikte yürüyelim de Kars’ta bizi görsünler.” Diyerek çocukların elinden tutup yürüyüşe geçti.

Şenlik; okul öncesi eğitimin önemini anlatmak, kamuoyunda bilinç oluşturmak, anne ve babaların çocuklarını okul öncesi eğitime göndermesinin sağlanmasını amaçlıyor.

-KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.