1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna : "Kars Doğu'nun Parlayan Yıldızı..."
Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna : "Kars Doğu'nun Parlayan Yıldızı..."

Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna : "Kars Doğu'nun Parlayan Yıldızı..."

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

A+A-

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna ; "son yıllarda tarımdan hayvancılığa, turizmden sanayiye her alanda yapılan yatırımlarla Kars, Doğu'nun parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

Kars Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna’nın konuşması şöyle :

Kars için çok önemli olan Atıksu Arıtma Toplama ve Arıtma Tesisi İkmali İşi Temel Atma Töreni’nde bir aradayız. Mübarek Ramazan-ı Şerif’in bu son günlerinde sizleri ilimizde ağırlamaktan, duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Gazi Karsımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

KARS, EŞSİZ DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLE ADETA AÇIK HAVA MÜZESİ

Serhat şehrimiz Kars; sahip olduğu jeopolitik ve stratejik önem nedeniyle tarihi boyunca birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlere ait birçok tarihi ve kültürel eserlerin yanında bünyesinde barındırdığı eşsiz doğal güzellikleri ile adeta açık hava müzesi konumundadır.

KARS’IN GELİŞMESİ VE KALKINMASI ANLAMINDA BÜYÜK BİR İVME YAKALADIK

Kültür, inanç ve kış turizmi alanında büyük potansiyele sahip olan ilimizi turizm alanında hak ettiği yere taşımak, ilimizin zenginliklerini tanıtmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ilgili bakanlıklarımızın destekleri ile valilik olarak birçok projeyi hazırlayıp hayata geçirmiş durumdayız. Hayata geçirilen projeler ve kültürel çalışmalarla, kadim Kars şehrimizin gelişmesi anlamında büyük bir ivme yakaladığımıza inanıyorum. 

Tüm bu tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile kültür, inanç ve kış sporları turizmi açısından birçok değere sahip olmanın yanında, hayvancılık da lokomotif bir sektör olarak ilimizin ekonomisine hayat vermektedir.

TARIM VE HAYVANCILIKTA BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİBİZ

Sulanabilir tarım alanları, geniş meraları ile tarım ve hayvancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip olan ilimiz, gerek büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı, gerekse kaz ve arılı kovan varlığıyla ülkemizde önemli bir yere ve değere sahiptir.

GAZİ KARS ; TARIMDAN HAYVANCILIĞA, TURİZMDEN SANAYİYE HER ALANDA YAPILAN YATIRIMLARLA DOĞU’NUN PARLAYAN YILDIZI

Serhat şehir Gazi Kars, son yıllarda tarımdan, hayvancılığa, turizmden, sanayiye her alanda yapılan yatırımlarla doğunun parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor. Kars olarak hedefimiz olan yılda bir milyon misafir ağırlayabilme hedefimize önümüzdeki dönemde ulaşacağımızı düşünüyoruz.

ATIKSU ARITMA VE TOPLAMA TESİSİ İLE KARS'TA ÇEVRE SAĞLIĞI ANLAMINDA BÜYÜK MESAFE KAT ETMİŞ OLACAĞIZ

Gazi Kars’ımızın değerine değer katacak projelerden biri de bugün temelini atacağımız Atıksu Arıtma Toplama Ve Arıtma Tesisi İkmali İşi’dir. İçinden nehir geçen ender illerden biri olan Gazi Kars’ımızda hayata geçireceğimiz bu proje tamamlandığında Kars’ta hem çevre sağlığı anlamında büyük mesafe kat etmiş, hem de su kaynaklarının temiz ve etkin bir şekilde kullanılmasını da sağlamış olacağız. 

Proje kapsamında; şehrimize ait evsel atık sular, kanalizasyon hattı son noktalarından 17.500 metre uzunluğundaki kolektör hatları ile arıtma tesisine iletilerek tesiste arıtılacak ve evsel kaynaklı kirlilik giderilmiş olacaktır. Arıtılmış su, Kars Çayına deşarj edilecek, bu sayede de kanalizasyon sularının Kars Çayı’na akması engellenerek, 47.500 hektar sulama alanına sahip Kars Barajı rezervuarında da temiz su depolanmış olacaktır.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KARS’A DESTEĞİ BÜYÜK

Başta, her zaman Kars’a olan büyük ilgisini ve yakın desteklerini gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza, yoğun programına rağmen ilimizi teşrif ederek bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Tarım ve Orman Bakanımıza, ilimizin değerli milletvekillerine, emeği geçen tüm kurumlarımıza şükranlarımı arz ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.

a1-152.jpga3-123.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.