1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Türker Öksüz'ün İstiklal Marşı'nın Kabulünün 99. yıl dönümü mesajı
Vali Türker Öksüz'ün İstiklal Marşı'nın Kabulünün 99. yıl dönümü mesajı

Vali Türker Öksüz'ün İstiklal Marşı'nın Kabulünün 99. yıl dönümü mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Vali Öksüz, mesajında, “Bugün, vatan-millet sevgisinin abideleşmiş vesikası olan ve her okunduğunda yüreklerde vatan-millet-bayrak sevgisini pekiştiren İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yılını idrak etmenin haklı gururunu yaşarken, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
İstiklâl Marşımızın her mısrasında aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, sarsılmaz imanı, çelikten iradesi ve mazlum milletlerin hürriyet nidalarının dile getirildiğini belirten Vali Öksüz, şunları kaydetti. “İstiklal Marşımızın kaleme alındığı işgal yıllarında aziz milletimizin hür yaşama azmi ve kararlılığı, Mehmet Akif Ersoy gibi vatan sevdalısı irfan pınarlarının gayretleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ile bütünleşip ülkemizin ufuklarını aydınlatmıştır. Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan necip milletimiz, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayâsızca saldırılara boyun eğmemiştir. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak tüm gençlerimizin hafızasına kazıması gerekmektedir. Gençlerimiz bilmelidir ki milli ve manevi değerlerimizin muhafazası, bastığı yerleri toprak diyerek geçmemekle, vatan toprağında kefensiz yatan şehit dedelerini unutmamakla birlikte bugün de milli mücadele benzer bir var oluş mücadelesinin verildiği Barış Pınarını, Zeytin Dalını, Bahar Kalkanını anlamakla mümkün olacaktır. Bu anlamda Asım'ın Nesli Türk Gençliğine inancımız ve itimadımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşı’mızın milli marş olarak kabul edilişinin yıldönümü sebebiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.