1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Türker Öksüz’ün Başkanlığında UYUMA tanıtım toplantısı yapıldı
Vali Türker Öksüz’ün Başkanlığında UYUMA tanıtım toplantısı yapıldı

Vali Türker Öksüz’ün Başkanlığında UYUMA tanıtım toplantısı yapıldı

Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) tanıtım toplantısı, Kars Valisi Türker Öksüz’ün Başkanlığında yapıldı.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öksüz, uyuşturucunun, toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle genç kuşakları esir alan çok boyutlu bir sorun haline dönüştüğünü vurguladı.

Özellikle son dönemde ülkemizin bilhassa sentetik uyuşturucular konusunda bulunduğu coğrafi konum ve sahip olduğu genç nüfus sebebiyle uyuşturucu ticareti açısından hedef ülke konumunda olduğunu belirten Vali Öksüz, “Bilindiği gibi küreselleşmeyle beraber, uyuşturucu ve madde bağımlılığı başta olmak üzere, birçok mesele de biçim değiştiriyor. Yeni iletişim ve ulaşım teknolojilerinin getirdiği imkânların, uyuşturucu maddelerin üretimini, teminini ve uluslararası boyutta ticaretini kolaylaştırdığını görüyoruz. Sadece belli başlı toplumlar değil, dünyanın hemen her ülkesi, uyuşturucu sorunuyla yüzleşiyor, mücadele etmek zorunda kalıyor” dedi.

Ülkemizin uzun yıllardır amansız bir şekilde mücadele yürüttüğü bölücü örgütünün, gerçekleştirdiği kanlı terör eylemlerini zehir ticaretinden elde ettiği kirli paralarla finanse ettiğine dikkati çeken Vali Öksüz, “Ülkemizin jeopolitik konumu, pek çok avantajının yanında, maalesef ülkemizi uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının transit noktası da yapmaktadır. Geleceğimizin teminatı, istikbalimizin umudu olan evlatlarımızı bu tür tehditler karşısında korumak devletimizin en önemli, en öncelikli vazifesidir. Uyuşturucuyla mücadele sadece belli birimlerin, güvenlik görevlilerinin veya kamu kuruluşlarının işi değildir. Bu konuda, devletin ve milletin el ele vermesi, tam bir dayanışma ve seferberlik ruhuyla hareket etmesi gerekiyor. Bu bağlamda; ilimizde de uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirli periyotlarda yaptığımız toplantılarımızda bir takım önlemler alıyor ve uyguluyoruz.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucuyla mücadelede 2018 yılında Kars’ta yapılan ve 2019 yılında uygulamaya konulacak olan tedbirler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Öksüz, uyuşturucu meselesinde, hiç kimsenin kendini bu işin dışında ve uzağında görmemesi ve hepimizin, tüm vatandaşlarımızın gözünü, kulağını dört açması gerektiğini söyledi.

Okul önlerinde gezen insanlara, çocuklarımızın arkadaşlarına, çocuklarımızın davranışlarındaki değişikliğe, harçlıklarını nasıl harcadıklarına, sokakta, mahallede varsa metruk binalara girip çıkanlara, duyduklarımıza, etrafımızda ve çocuklarımızın etrafında olan bitene hep birlikte dikkat etmek durumunda olduğunu ifade eden Vali Öksüz, “Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu" (UYUMA) Projesi’nde vatandaşlarımız ile devletimizin işbirliği büyük önem taşımaktadır. UYUMA Aplikasyonunda; uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, önce sisteme kaydoluyor. Uyuşturucu satışı ve kullanımıyla ilgili herhangi bir olay gözlendiğinde, vatandaşlarımız bu uygulamayla bildirimlerini kısa sürede yapıyorlar. Haber merkezimize sadece bildirim yapan vatandaşımızın telefon numarası düşüyor. Bu sayede konum belirleniyor ve bulundukları yere en yakın polis ekibi, olaya hızlıca müdahale ediyor. Bu uygulamanın en önemli özelliği bildirim yapan vatandaşlarımızın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalmasıdır” diye konuştu.

Vali Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Personeli tarafından Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu" (UYUMA) Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Toplantıya; İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ve personelleri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.