1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Türker Öksüz, “Tarım ve hayvancılık projelerimiz devam ediyor”
Vali Türker Öksüz, “Tarım ve hayvancılık projelerimiz devam ediyor”

Vali Türker Öksüz, “Tarım ve hayvancılık projelerimiz devam ediyor”

Vali Türker Öksüz, Kars il genelinde makine parkı projesi kapsamında alınan tarım makinelerinin çiftçilerin hizmetine sunulduğunu açıkladı.

A+A-

Büyükbaş hayvanlarda görülen “zoonoz” ve “şarbon” hastalıklarına yönelik mücadelelerinde devam ettiğini belirten Vali Öksüz, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız 2019 yılı içerinde yapılan ve devam eden çalışmalar ile 2020 yılında hayata geçirilecek olan projeleri tek tek sıraladı.
Gazetecilere açıklama yapan Vali Türker Öksüz, Kars’ın ekonomisinin tarım ve hayvancılık ile birlikte turizm gibi iki ayak üzerinde durduğunu hatırlatarak, her iki alanda halihazırda 60 projenin devam ettiğini söyledi.
Kars halkının büyük bir bölümünün geçimini tarım ve hayvancılıkla idame ettirdiğine işaret den Vali Öksüz, üreticilerin modern tarım makineleri ile nitelikli ürün elde etmek ve üretim faaliyetlerini uygun sürede tamamlamak amacıyla projelerin tek tek uygulanmakta olduğunu söyledi.
Kars il genelinde makine parkı projesi kapsamında alınacak olan katı gübre dağıtma makinesi, kombine hububat ekim mibzeri, ot balya yapma makinesi ve mısır silaj yapma makinelerinin köylerde çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanılacağını söyledi. 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin bütçesinin 1 milyon 506 bin 400 TL olduğunu da belirten Vali Öksüz,  projenin DAP İdaresi Başkanlığı tarafından sağlandığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.