1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Türker Öksüz, Şehit aileleri ve Gazilerle iftarda buluştu
Vali Türker Öksüz, Şehit aileleri ve Gazilerle iftarda buluştu

Vali Türker Öksüz, Şehit aileleri ve Gazilerle iftarda buluştu

Kars Valisi Türker Öksüz, Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi aileleriyle iftar programında bir araya geldi.

A+A-

Cem DAŞDELEN

Kafkas Üniversitesi Konukevinde düzenlenen iftar programına Vali Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutan vekili Albay Murat Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve daire müdürleri katıldı.
Vali Öksüz, burada yaptığı konuşmasında,  “Allah katında Peygamberlikten sonra en üst makam şehitlik makamıdır. Rabbim kalbimizden hiçbir zaman vatan, millet ve bayrak sevgisini eksik etmesin. İşte böyle bir sevgi uğruna tarihte olduğu gibi bugünde kahramanlık destanı yazan yiğitlerimiz var” dedi.
“Şehitlerimizin kanlarını temsil eden ay yıldızlı bayrağımızı en yükseğe çıkarmak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullanan Vali Öksüz, “Bu bayrağın hilali, bağımsızlığımızın sembolüdür.  Yıldızı, kalbimizden damlayan şehitlerimizin sembolüdür. Bizler, bugün burada iftar yapabiliyorsak, ülkemizin her tarafında insanlar huzur içerisinde yaşayabiliyorsa, güvenlik güçlerimizin sayesinde, şehitlerimizin mübarek kanları sayesinde, gazilerimizin fedakârlığı sayesindedir. Onun için şehitlerimizin hatırasını sonsuza kadar yaşatmak, hepimizin vatandaşlık borcu olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli görevidir. Bunun bilincinde olmak da her Türk vatandaşının görevidir” diye konuştu.
Canları uğruna bu vatanı bizlere emanet eden, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakârlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Vali Öksüz, şöyle devam etti: “Sizler aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız. Valilik olarak sizlerle ilgili her meseleyi ve sizlerin taleplerini kendi meselemiz bilip, yakından takip etmeye çalışıyoruz. Tüm kurum, kuruluşlarımız ve imkânlarımızla yanınızda  olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu mübarek ramazan gecesinde ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum.”
Vali Öksüz, daha sonra Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi aileleriyle yakından ilgilenerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

a-047.jpgb-034.jpgc-028.jpgd-022.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.