1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Türker Öksüz, ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliğinde
Vali Türker Öksüz, ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliğinde

Vali Türker Öksüz, ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliğinde

Kars Valisi Türker Öksüz, ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliğine katıldı.

A+A-

Vali Türker Öksüz, ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliği kapsamında Kars Arkeoloji Müzesini ziyarete gelen vatandaşlarla birlikte yaptığı öz çekimi 'sosyal medya’ hesapları üzerinden takipçileriyle paylaştı.
Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte Arkeoloji Müzesini gezen Vali Öksüz, Müze Müdür Vekili Kaptan Zeynel Abidin Yaşlı’dan sergilenen eserler hakkında bilgiler aldı.
Vali Öksüz, yaptığı açıklamada, Kars’ın çok sayıda tarihi, kültürel ve turistik değerleri olduğunu söyledi.
Bu değerlerin bilinirliğini arttırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Vali Öksüz, müzede mevcut 8 binin üzerinde eserin ancak bin 200 adedinin sergilenebildiğine dikkati çekti.
Vali Öksüz, ileriki günlerde bu eserlerin büyük kısmını burada sergileme imkânını umduğunu ifade eden Vali Öksüz, “Buradaki kültürel zenginliklerimizi bizim bildiğimiz gibi bizim dışımızdakilerin de bilmesini sağlamak için bugün hem buraya bir ziyaret gerçekleştirdik, hem de tüm dünyada ve ülkemiz genelinde müzelere olan ilgiyi arttırmak amacıyla sosyal medyada başlatılan ‘Müzede Selfie Günü’ etkinliği yaptık” dedi.
Bu vesileyle Türkiye ve dünyaya bir mesaj vermek istediklerini vurgulayan Vali Öksüz, “Verdiğiniz mesaj da, ‘Kars’ın kültürel değerleri ve zengin tarihi ile çok önemli bir kent olmasıdır’. Bu kentte etnografik ve arkeolojik eserler çok önemli yer tutuyor. Ayrıca Kafkas Harp Tarihi Müzemiz de var. Bu müzeler bizim kültürel zenginliğimizi anlatan mekânlardır. Amacımız bu müzelere olan ilgiyi ve ziyaretçi sayısını daha da arttırmaktır. Her geçen gün ziyaretçi sayımız artırıyor. Geride bıraktığımız 2019 yılı içerisinde Arkeoloji Müzesini 26 bin civarında, Kafkas Harp Tarihi Müzesini ise 100 binin üzerinde misafirimiz ziyaret etti. Amacımız ziyaretçi sayısını artırmak ve kültürel değerlerimizi hem Türkiye’ye hem de dünya kamuoyuna tanıtmak ve bilinirliğini artırmaktır” diye konuştu.

z43nbz.jpgvdit3m.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.