1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Türker Öksüz : "İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıldönümünü kutlu olsun"
Vali Türker Öksüz : "İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıldönümünü kutlu olsun"

Vali Türker Öksüz : "İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıldönümünü kutlu olsun"

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz,  İstiklal Marşı’nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Kars Valisi Türker Öksüz yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi : "Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100’üncü yıldönümünü idrak etmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Ülkemizin bağımsızlık sürecinde hayatını vatanına ve milletine adamış, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı, örnek bir şahsiyettir.

Milli şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız, bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde aziz milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.

Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, vatan, millet, istikbal ve istiklal sevgisiyle yoğrulmuş milletimizin, kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle yansımasıdır.

Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin öneminin ve değerinin şuuruna vararak, ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmektir. Aziz milletimiz, kendisine armağan edilen bu eşsiz marşın her kıtasını, her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek, mısralarda yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

xx-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.