1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali org çaldı sevgi çocukları dinledi
Vali org çaldı sevgi çocukları dinledi

Vali org çaldı sevgi çocukları dinledi

Kars Valisi Ahmet Kara, Yetiştirme Yurdu öğrencilerinin kaldığı Çocuk Evlerini ziyaretinde org çaldı.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, 1 yıldır faaliyette olan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki korumaya muhtaç çocukların barındığı Çocuk Evleri’ni; Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, Sosyal Hizmetler Müdürü Doğan Gül, Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Altun ile birlikte ziyaret etti.

Koğuş sistemiyle yuva ve yurtlarda bakılması yerine, SHÇEK ve gönüllü kuruluşlarca birlikte kurulup en yakın yurt ve yuvaya bağlı olarak işletilen Çocuk Evleri ziyaretinde renkli görüntüler yaşandı.

Kars’ta toplam sayıları 5 olan Sevgi Evleri’nin giderlerinin tamamen devlet tarafından karşılandığını söyleyen Vali Kara, çocukların yaşam koşullarını yerinde incelediklerini belirterek, gerek temizliği gerekse düzeniyle hoş bir ortam olduğunu dile getirdi.

Çocuk Evinin geleceğin Valilerini yetiştiren evler olmasını istediğini de ifade eden Vali Kara, “Bizim çocuklarımız daha iyilerine layık ve umarım kendilerine daha iyi imkanlar sağlamak için hepsi okuyarak bir yerlere gelecekler. 5 arkadaşın aynı evde kalıyor olması da büyük bir avantaj, hepsi eksik kaldıkları konularda birbirlerini tamamladıkları sürece hiçbirinin problemi kalmayacak ve hepsi istediği hedefe ulaşabilecektir” şeklinde konuştu.

“Bu çocuklar bizim çocuklarımız.” diyen Vali Kara, “Bu çocuklar eskiden çocuk yuvasında kalıyorlardı. Şimdi ise çocuk evleri ve koordinasyon merkezleri şeklinde Sosyal Hizmetlerde organizasyona gidildi. Dolayısıyla bu çocuk evleri kiralandı. 5 evimiz vardır. Bu evlerde de toplam 21 çocuğumuz barınıyor. Bunlar aile ortamında, komşularla diyalog içerisinde ve toplumla berber ihtiyaçlarını kendileri temin ediyorlar. Pazara ablalarıyla beraber gidip ihtiyaçları neyse onları alıyorlar. Dolaplara yerleştiriyorlar. Odalarını da kendileri toplamışlar. Pırıl pırıl bir ev gördüm çok mutlu oldum. Bu şekilde ilk kez çocuk evlerini ziyaret ediyorum. İnşallah diğer evleri de ziyaret edeceğim. Artık ara ara çocuklarımızı ihmal etmeden hediyelerle geleceğim. Biz bu aralar ihmal ettik çünkü. Bu evler açılalı 1 yıl oldu. İlk defa bir ev ziyaretine gelmiş bulunuyoruz. Artık onlara çocuk da denmez. Abla oldular artık. Kendilerine başarılar diliyorum. Hem sosyal hayatlarında hem özel hayatlarında hem de okullarında başarılar ve sağlıklar diliyorum. Eğer sağlığınızda herhangi bir aksaklık varsa hemen beni, Vali Amcanızı arayacaksınız. Çünkü sağlık her şeyden önemlidir.” dedi.

Çocukların evde zaman geçirmek için org, bağlama gibi enstrümanlar çalarak zaman geçirdiklerini öğrenen Vali Kara, önce çocuklardan org dinledi ardından de kendisi org çaldı. Kendisinin de küçüklükten kalma piyano el becerisinin olduğunu söyleyen Vali Kara, çocuklara “Çırpınırdı Karadeniz” eserini çaldı.

Çocuklarla vedalaşan Kars protokolü geri kalan 4 evinde ziyaretlerini gerçekleştireceklerini belirterek, bu çocukların hiçbir zaman unutulmayacağını sözlerine ekledi.

Vali Kara ve beraberindekiler daha sonra hazırladıkları ikramlarla kendilerini karşılayan çocuklara çeşitli hediyeler verdiler

Örnek Mahallesi Ali Gaffar Okan Bulvarında bir sitede bulunan çocuk evinde, aynı okuldan 15 ile 13 yaş arası 5 kız öğrenci ve Çocuk Evi Bakımcısı ile Bakım Elemanı kalıyor.

(UA-BA-S) KARS (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.