1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz'den şehit yakınları ve gazilere özel ilgi
Vali Öksüz'den şehit yakınları ve gazilere özel ilgi

Vali Öksüz'den şehit yakınları ve gazilere özel ilgi

​​​​​​​Vali Türker Öksüz, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği, Kars Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi ve İstiklal Harbi Şehit ve Gazi Aileleri Derneğini ziyaret etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Vali Öksüz, ziyareti sırasında Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkan Vekili Mahmut Alp ve İstiklal Harbi Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinin Kars Şube Başkanı Yılmaz Kolyiğit ile bir süre görüşerek sorunlarını dinledi.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, Vali Öksüz’ün dernekleri ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaşadıkları bazı sorunları aktardı.

Toplamda terör şehit saysının 168, gazi sayısının ise 170 olduğunu belirten başkan Ağçay, derneklerin sorunlarının öncelikli olarak Kars Garnizon Şehitliğinin yıllara yenik düşerek bazı mezarların tahribat gördüğünü ve burada bulunan anıtın da bakımsızlıktan tahrip olduğunu söyledi. Ayrıca Garnizon şehitliği içerisinde bulunan Şehitlik Müzesinde bulunan şehitlerin fotoğrafların yenilenmesini ve eksik olanların da tamamlanmasını Vali Öksüz’den rica eden Ağçay, öncelikli olarak okullara verilen şehit isimlerinin şehadet tarihi sıralamasına göre verilmesini de dile getirdi. Her 3 derneğin temsilcileri gazilerin ve şehit yakınlarının Kars il merkezinde yolcu taşımacılığı yapan dolmuşlardan ücretsiz olarak faydalanmalarını da Vali Öksüz’dan rica ettiler.

ernek başkanları Muhsin Ağçay, Mahmut Alp ve Yılmaz Kolyiğit’i tek tek dinleyen Vali Öksüz, taleplerin tamamını yerine getirmek ve üzerinde çalışmak için Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterine talimat verdi. Maliyet gözetmeksizin havaların ısınmasıyla birlikte şehitlikte gerekli bakım ve onarımın yapılacağını söyleyen Vali Öksüz: “Bizlere aziz şehitlerimizin emaneti olan şehit yakınları ve gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olanların oluşturduğu dernekleri ziyaret etmekten büyük bir onur duymaktayız. Sizlerin yakınları, bu vatan uğruna canlarını verdiler, kanlarını akıttılar. Sizlerin de bizlerin de canlarından can gitti. Bu bilinçle, sizlere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve ne yapsak sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama şunu biliniz ki o ateşin düştüğü yer bütün vatandır. Bir şehidimiz olduğunda sadece ailelerin değil, bütün milletimizin yüreği yanıyor. Şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. Canlarını vererek bu toprakları bizlere vatan yapan, devletimizin ve milletimizin bekası uğrunda büyük fedakarlıklar gösteren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Aziz şehitlerimize, onların yakınlarına ve kahraman gazilerimize hizmetkar olmak, bizim boynumuzun borcudur. Sizler aziz şehitlerimizin, devletimize ve bizlere emanetisiniz. Hiç şüpheniz olmasın ki bizler bu emanetlere kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Bizler, her zaman sizlerin derdine derman olmaya, sıkıntılarınıza çözüm üretmeye, hüzün ve sevinçlerinizi paylaşmaya hazırız.” Dedi.

Ziyaretin sonunda ise Kars Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhsin Ağçay tüm şehitlerin fotoğraflarının üzerinde bulunduğu bir tabloyu Vali Öksüz’e hediye etti. Ardında da Vali Öksüz, şehitlik özel defterine duygularını aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.