1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz: “Sorumluluklarımız ortaktır”
Vali Öksüz: “Sorumluluklarımız ortaktır”

Vali Öksüz: “Sorumluluklarımız ortaktır”

Kars Valisi Türker Öksüz, il merkezinde uygulanmakta olan korona virüs denetimlerine katıldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Denetimler sırasında Vali Öksüz’e Vali Yardımcısı Mehmet Zahit Doğu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Alay Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu ve diğer görevliler de eşlik etti.  

Şehrin en işlek caddelerinde esnafı işyerlerinde ziyaret eden Vali Öksüz, İl Pandemi Kurulu tarafından kamuoyuna iletilen kuralları hatırlatarak maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulundu. 

Korona virüs ile mücadelede tüm Kars halkının sorumluluklarının ortak olduğunu ve toplum sağlığını korumak adına her kese görev düştüğüne de dikkat çeken Vali Öksüz, denetimler sonrası gazetecilere açıklamada bulundu.  

Bugün il genelinde 327 ekip ve 850 görevli ile denetimler yaptıklarını belirten Vali Öksüz, bugün itibariyle 4’ü entübe olmak üzere 83 vatandaşımızın hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.  

Temel amaçlarının toplumun sağlığını korumak olduğunu da belirten Vali Türker Öksüz, “Bugün yine corona virüsle mücadele kapsamında il genelinde Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Rektörümüz, Vali Yardımcımız ve diğer görevlilerimiz ile birlikte denetimler yapmaktayız. 

İlçelerimiz de olmak üzere 327 ekipten oluşan 850 görevlimiz ile bircikte denetim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Amacımız şehrimizin sağlığını korumaktı. Bu sağlığı korurken de başvuracağımız 3 temel unsur, maske, mesafe ve temizlik kurallarıdır. Bu kurallara harfiyen riayet etmemiz lazım. Bu salgının en kısa sürede atlatacağına inanıyoruz. Ümitliyiz, ancak elimizde ne bir aşı ya da ilaç olmadığına göre bu belayı kurallarla ve tedbirlerle atlatacağız. Rehavete kapılmamak lazım. Az da olsa kurallara uymayan vatandaşlarımız var. Ben buradan kendilerine uyarıyorum. Kurallara uymayan vatandaşlarımıza karşı idari yaptırım uygulamak zorunda kalıyoruz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz. Çünkü amacımız şehrimizde bir an önce bu salgının hızının yavaşlamasıdır. Dolayısıyla tedbirlerimizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdüreceğiz.  

"Sorumluluğumuz ortaktır"

Bugün itibariyle 4’ü entübe olmak üzere 83 tane vatandaşımız hastanelerimizde tedavi görüyor.  Solunum sıkıntısı çeken vatandaşımız var. Bizler kovit nedeniyle hiçbir zaman bir tek vatandaşımızın bile hastanelerde tedavi görmesini istemiyoruz. Bu salgını önlemenin tek yolu kurallara uymaktan geçiyor. Şunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Herhangi bir vatandaşımızın kurallara uymaması belki de bir vatandaşımızın canına mal olabilir. Onun için hepimize önemli görevler düşüyor. Sorumluluğumuz ortaktır. Herkesin kurallara uyması ile bu salgının üstesinden gelebiliriz. Birkaç kişinin uyuması ya da bir kısım vatandaşımızın uyup diğerinin uymaması bizim mücadelede başarıya götürmez. Elimizdeki en büyük güç tedbirlere uymaktır ve başka bir gücümüz yoktur. Şu anda en azından aşı ya da bir ilaç bulunana kadar kurallara eksiksiz uyalım. Kural ihlallerine karşı bizim il ve ilçe saldım denetim merkezlerimiz var. Duyarlı vatandaşlarımızı kurallara uymayanları çağrı merkezlerimizi arayarak ihbar edebiliriler. İhbar mekanizması çalışıyor. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan 500’ün üstünde ihbar aldık gereğini yerine getirdik. Bu zamana kadar toplamda denetim sayımız 20 binler civarına doğru gidiyor. Denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. Gerekmesi halinde idari önlemler oldukça bunları da sizlere duyuracağız.” dedi.

vali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(1).jpgvali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(2).jpgvali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(3).jpgvali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(4).jpgvali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(5).jpgvali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(6).jpgvali-oksuz-“sorumluluklarimiz-ortaktir”---(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.