1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, “Kars’ta vaka sayıları düşmeye devam ediyor”
Vali Öksüz, “Kars’ta vaka sayıları düşmeye devam ediyor”

Vali Öksüz, “Kars’ta vaka sayıları düşmeye devam ediyor”

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden ölümcül COVİD-19’un yayılımının, Kars’ta yüzde 80 oranında gerileme oranını koruduğunu bir kez daha açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Vali Öksüz, COVİD-19 salgının il genelinde tüm sektörleri olduğu gibi işgücü piyasasını da son derece olumsuz etkilediğini söyledi.

Kars’ta vaka sayılarının son bir ayda yüzde 80 oranında azaldığına dikkat çeken Vali Öksüz, alınan tedbirlerin devam ettiğini ve aksi takdirde tekrar başa dönmenin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Salgının dünyada, ülkemizde ve Kars’ta da tüm sektörler ile birlikte işgücü piyasasını da derinden etkilediği hatırlatan Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz; “Tabi 2020 yılında karşılaştığımız en önemli sorun kuşkusuz hepinizin bildiği gibi COVİT 19 salgınıdır. Salgın her sektörü etkilediği gibi işgücü piyasasını da derinden etkiledi. İnşallah bu salgının sonuna doğru gidiyoruz diye ümit ediyoruz. Çünkü Kars’ta vaka sayıları yüzde 80 oranında geriledi. Geldiğimiz noktada şehrimiz için söylüyorum ülkemiz için de bunu söylemek elbette mümkün. Ama bu düşüş bizi tedbirlere uymama yönünde teşvik etmesin ve tedbirlere devam! Aynı şekilde maske, mesafe gibi temizlik kuralları gibi tedbirlere harfiyen uymak zorundayız. Sokağa çıkma kutlamalarına riayet etmek zorundayız. Aynı zamanda İl Hıfsısıha ve İl Pandemi Kurullarımızın il genelinde almış olduğu veya alacağı kararlara kesinlikle uymamız gerekiyor. Her iki kurulumuzun alacağı tedbirler ve kısıtlamalara riayet etmek aynı derecede önem taşıyor. Aksi takdirde tekrar başa dönme riskiyle karşı karşıya geliriz. Onun için bu konuya da hepimiz dikkat etmek durumundayız.”dedi. 

Tüm sektörler salgından olumsuz etkilendi

Salgın sürecinde tüm sektörleri olumsuz etkilendiğini de söyleyen Vali Türker Öksüz; “Bildiğiniz gibi salgının her sektörü etkilediği gibi işgücü piyasasını da derinden etkilediğin biliyorsunuz. Geldiğimiz noktada şehrimiz için söylüyorum ülkemiz için de bunu söylemek elbette mümkün. Ama tabii ki pandemi dolayısıyla bazı işletmelerimiz ve çalışanlar sıkıntılar yaşadı. Ama devletimiz kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği yönünde önemli destekler verdi ve vermeye de devam edeceğiz. Tabii ki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız aracılığıyla verdiğimiz destekler ve nakdi ödemeler var. Bunlar da hala devam ediyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı imkânlarını da yine salgından etkilenen ve işsiz kalan ya da ekonomik durumunda olumsuzluk olanlara yönlendiriyoruz. Çeşitli meslek gruplarının da bu uygulamayı yapıyoruz. Amacımız esnafımızın, onların yanında çalışan işçileri bu sıkıntıya çok fazla maruz bırakmadan onları desteklemektir. Şu ana kadar da çok şükür çok önemli problemlerle karşılaşan, sıkıntılı olan vatandaşımıza maddi desteklerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.