1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, “Hedefimiz, eğitimdeki başarı çıtasını daha yükseklere çıkartmaktır”
Vali Öksüz, “Hedefimiz, eğitimdeki başarı çıtasını daha yükseklere çıkartmaktır”

Vali Öksüz, “Hedefimiz, eğitimdeki başarı çıtasını daha yükseklere çıkartmaktır”

Vali Türker Öksüz, Kağızman Fen Lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, genel eğitimde; kaliteyi ve başarıyı en üst düzeyde yakalayabilmiş bir Kars hayalleri olduğunu söyledi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın da katıldığı açılışta konuşan Vali Öksüz, Kars’ın tarih, kültür, inanç ve kış turizmi ile tarım ve hayvancılık alanında büyük potansiyele sahip olduğunu hatırlattı. Ve değerlerle Kars’ın engin tarihi mirası, kültür, sanat ve sosyal altyapısıyla her geçen gün ilerlediğine dikkat çekti.

Vali Öksüz, değişen ve gelişen Kars’ta eğitimdeki başarı çıtasını daha yükseklere çıkarmanın bir gereklilik ve önemli bir sorumluluk olduğunun da altını çizdi.

Hedeflerinin eğitim ve öğretimde üstün bir başarı hikâyesi yazmak olduğunu da dile getiren Kars Valisi Türker Öksüz, “Bizim, eğitimde; kaliteyi ve başarıyı en üst düzeyde yakalayabilmiş bir Kars hayalimiz var. Valilik olarak, tüm kurumlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz güç birliği yaparak, planlı çalışarak bu hayalimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Hedefimiz; eğitim ve öğretimde üstün bir başarı hikâyesi yazmaktır.

İlimizin, özellikle lise ve üniversiteye girişteki başarı düzeyini daha üst seviyelere taşımak ve eğitimdeki kaliteyi yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonuna paralel olarak “İl Eylem Planı” hazırladık ve uygulamaya koyduk.

“İl Eylem Planı” kapsamında Valilik olarak ortaokul öğrencilerimiz için 18 bin 500 adet 8’inci sınıf LGS Deneme Sınav Kitapçığı, 13 bin adet 12’nci sınıf TYT Deneme Kitapçığı temin ederek, öğrencilerimizin sınav deneyimi kazanmalarını sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz.

Yine, “İl Eylem Planı” kapsamında okullarımızda; 275 okul projesi, 516 seminer-konferans, 3.550 aile ziyareti, 747 sportif faaliyet, 457 kültürel faaliyet, 2.674 sosyal etkinlik gerçekleştirilerek, öğrencilerimizin kişisel gelişimine ve eğitimine katkıda bulunulmuştur.

Kütüphanelerimizdeki kitap sayısı yaklaşık 213 bin iken, Sayın Bakanımızın uygulamaya koyduğu “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında kütüphanesi olmayan 321 okulumuza çeşitli kategorilerde temin ettiğimiz kitaplarla kitap sayısı yüzde 73 artarak yaklaşık 368.000’e ulaştı. Yine 3 okul ve Halk Eğitim Merkezimizde sıfır atık malzemelerden “Sıfır Atık Kütüphanesi” kurulmuştur.

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan ortaokul öğrencilerinin motivasyonunu artırmak ve akademik başarılarına katkıda bulunmak için Kafkas Üniversitesi’nin işbirliğiyle hazırlanan “Ortaöğretime Destek Eli” Projesi kapsamında; ilimizdeki 14 okuldan 140 öğrenci hafta sonu belirli saat aralıklarında üniversite öğrencileri ile çeşitli aktiviteler yapmaktadır.

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında; okul öncesi eğitimdeki kayıtlı öğrenci sayısı artırılmış, 76 Yeni Ana sınıfı, 2 Gezici Öğretmen Sınıfı ve 3 Anaokulu açılmıştır. 2021 Eylül ayında kayıtsız öğrenci sayısı 981 iken, 2022 Mayıs ayı kayıtsız öğrenci sayısının199'a düşmesi sağlanmıştır. 5 Yaş okullaşma oranımız 2021Eylül ayında yüzde 86,5 iken, 2022 Mayıs ayında yüzde 97,25’e ulaşmıştır.

Çalışmalarımızın amacı eğitimde altyapı ihtiyaçları giderilmiş, uygulanan plan ve projelerle, iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu, eleştirel, analitik düşünceye sahip, vizyon sahibi, donanımlı kişiler yetiştirmek ve eğitim kalitemizi en yükseklere taşımaktır.  

İyi bir eğitim vererek, öğrencilerin iyi bir meslek sahibi olmalarını sağlamak elbette önemlidir. Ancak; ondan daha da önemlisi iyi insan yetiştirmektir. Bu nedenle; müfredattaki derslerin ve akademik başarının dışında öğrencilerimizin kalbine, ruhuna dokunmayı, karakterli, ahlaklı, kutsal değerlerimizi ve insani değerleri en üst düzeyde benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi önemli buluyoruz.

Değerli eğitimcilerimizin üstün gayretleri ve bizlerin de devlet olarak, Valilik olarak her türlü desteğiyle, karşılaşılabilen sorunları aşacağımıza, eğitim-öğretimin kalitesini daha yüksek seviyelere birlikte ulaştıracağımıza gönülden inanıyorum. 

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ilimize her zaman sahip çıkan, desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve Karslı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.

Göreve geldiğinden bu yana eğitim sitemimize kazandırdığı ve uygulamada elde edilen sonuçlarıyla eğitim kalitemizin yükselmesine büyük katkılar sağlayan; “Temel Eğitimde 10.000 Okul”, “Çevre Dostu 1.000 Okul”, “Kütüphanesiz Okul Kalmasın”, “Mesleki Eğitim Merkezlerinin Açılması”, “Matematik Öğrenme Seferberliği”, “Yönetici Geliştirme Programı” gibi önemliprojelerinden dolayı Sayın Bakanımıza da şahsım ve Karslı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.