1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, bu hafta da Merkez Mahallesinde dert dinledi
Vali Öksüz, bu hafta da Merkez Mahallesinde dert dinledi

Vali Öksüz, bu hafta da Merkez Mahallesinde dert dinledi

Kars Valisi Türker Öksüz, bu haftada son yıllarda yerel hizmetler bakımından oldukça ihmal edilmiş olan Merkez Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek yine dert dinledi.

A+A-

Kars Valisi Türker Öksüz, bu haftada son yıllarda yerel hizmetler bakımından oldukça ihmal edilmiş olan Merkez Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek yine dert dinledi.

Tacettin DURMUŞ

Her hafta bir mahalleyi ziyaret eden Vali Türker Öksüz’ün bu haftaki halk buluşması Merkez Mahallesi Muhtarlığında gerçekleşti.

Vali Öksüz, beraberinde yardımcısı Serdar Demirhan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Karagöz ve diğer yetkililerle birlikte bu hafta da Merkez Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Vali Öksüz, halk buluşmasında muhtar Besra Uluçay ve mahalle halkının yıllardır biriken, bir türlü çözülmeyen, dertlerini adeta haykırışlarını dinledi. Mahalle sakinlerini ve Muhtar Besra Uluçay’ı tek tek dinleyen Vali Öksüz, her türlü taleplerini ilgililere not aldırdı.

DEVLETİ MİLLETİ İÇİN VARDIR

Önümüzdeki yerel seçimler sonrasında seçilecek olan yeni belediye başkanı ile mahallenin dile gelen tüm sorunlarını çözmek için gereken her şeyin yapılacağının sözünü veren Vali Öksüz: “Geldiğimden beri mahallelerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Amacımız mahalle halkını tanımak, halkımızla buluşarak sohbet edip var olan tüm sorunlarını dinlemektir. Mahallinin sorunlarını çözebilmek için dinliyoruz ve çözüm sağlamak için de başta belediye olmak üzere ilgili birimlerle birlikte çalışma başlatmayı planlıyoruz. Böylece devlet ile vatandaş arasındaki iletişim ve bütünleşmeyi sağlamak istiyoruz. Her birimiz bir bütünün parçalarıyız. Devlet, milleti için ve sizlere hizmet için vardır. Bizler de devletin temsilcileri olarak sizlere hizmet etmekle mükellefiz. Amacımız sizlerin daha iyi koşullarda ve güven içerisinde yaşamanızı sağlamaktır. Devletin sunduğu kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak bizim görevimizdir. Elbet teki şehrin sorunları bitmez. Önemli olan bu sorunları tüm kurumlarımızla birlikte ortadan kaldırmaktır. İl genelinde olduğu gibi Merkez Mahallesinin güvenliğini sağlamak içinde de çalışıyoruz. Güvenlik konusunda önemli bir sorunumuz yok. Huzurumuzu bozmak isteyenlere karşıda tüm güvenlik birimlerimiz her an göreve hazırdır. Mahallenizde huzur ve güven ortamının devam etmesi için güvenlik güçlerine destek vermeniz gerekmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği de sizler ve bizlerin elindedir. En önemlisi çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktır. Başta uyuşturucu olmak üzere yasa dışı yapıların ve oluşumların mahallemize ve çocuklarımıza sirayet etmemesi için özellikle dikkatli olmalıyız. “dedi.

İŞTE MERKEZ MAHALLESİ SAKİNLERİNİN HAYKIRIŞLARI

Vali Öksüz konuşmasının ardından sorunlarını dinlemek üzere Mahalle Muhtarı Besra Uluçay ve mahalle sakinlerine söz verdi.

Son yıllarda mahallelerine belediye hizmetlerinin gelmediğinden şikâyet eden mahalle sakinleri, öncelikli olarak bölgenin adeta bir köye dönüştüğünü başta yol, kaldırım ve çöp olmak üzere türlü sorunlarını sıraladılar.

Mahallelerinin adeta bir sanayi sitesi haline geldiğini de Vali Öksüz’e aktaran mahalle sakinleri: “Mahallemizin en büyük sorunlarının başında tamirci esnafı geliyor. Araba tamircileri ve keresteci esnafı cadde ve sokakları işgal etmiş durumda. Belediye 5 yıl önce tamirci esnafının sanayiye taşınmasını sağladı. Ama daha sonra başka işyerleri açıldı ve her biride ruhsatsız çalışıyor. Hayvan pazarına gelen vatandaşlar araçlarını mahalle aralarına park ediyor ve hayvan pislikleri mahalleyi yaşanmaz hale getiriyor ve kirletiyor. Mahallemizde yol diye bir şey yok. Çarpık yapılaşma var. Çöp yığınları dağ gibi oldu. Belediye zaten mahallemize uğramıyor. Mahallemiz il genelinde olduğu gibi köpekler tarafından istila edilmiş durumda. Çocuklarımız okul yollarında köpeklerin saldırılarına uğruyor. Park olmadığı için çocuklarımızın oyun alanı yok. Mahallemizde sağlık ocağı ve taziye evi de bulunmuyor. Az da olsa hırsızlık olayları yaşanıyor. Okul önlerinde bazı zamanlarda okulla ilgili olmayan şahıslar öğrencilerimizi rahatsız ediyor. Mahallemizin asıl adı Göl Yeri’dir. Yani mahalle bataklık üzerine kuruludur. Olası bir depremde yerle bir olabilir. Bu nedenle yeni imar planı yapılması gerekiyor. Yağmur yağdığında ve kar suları eridiği zaman mahalleyi su basıyor. Ayrıca muhtarlığımız yok” şeklinde dertlerini ve sorunlarını sıraladılar.

1-242.jpg2-233.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.