1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Öksüz, Başkan Bilgen’den okul yollarının yapılmasını istedi
Vali Öksüz, Başkan Bilgen’den okul yollarının yapılmasını istedi

Vali Öksüz, Başkan Bilgen’den okul yollarının yapılmasını istedi

Kars Valisi Türker Öksüz ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’den Halit Paşa Mahallesindeki okul çevreleri ve spor tesislerinin bulunduğu bölgedeki yolların yapılmasın istedi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Kars’ta 2019 yılının 3. dönem İl Koordinasyon Toplantısı Valisi Türker Öksüz başkanlığında yapıldı. Toplantıya Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Çakmak, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Vali Türker Öksüz’ün açılış konuşmasının ardında başta Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen olmak üzere kurum müdürleri sunumlarını yaparak koordinasyon gerektiren konularda istişarelerde bulundular.

DEVAM EDEN 3 PROJEMİZ VAR

İlk olarak sunumunu gerçekleştiren Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kars Belediyesinin 2019 yılı içerisine devam eden ve geçmiş dönemlerde yüklenici firmalara ödemeler yapılmadığı için yürümeyen 3 projesinin olduğunu aktardı.

Bilgen, bu projelerden birinin 195 bin TL olan ve 180 hektar alanda yürütülmekte olan 18 uygulaması olduğunu açıkladı. Diğer projelerin ise 1 milyon 873 bin proje bedeli olan kombine kanal temizleme ve 6 milyon 29 bin TL tutarında kanalizasyon hattı yapım işi olduğunu da belirten Bilgen geçmişte yüklenici firmalara ödeme yapılmadığı için işler durduğunu ve kaynak oluşturmaları durumunda yeniden yatırım planına alacaklarını söyledi.

185 norm kadro ve 627 şirket personeli olmak üzere toplamda 812 çalışan ile belediye hizmetleri vermeye çalıştıklarını da belirten Bilgen, belediyenin araç filosunda 102 kayıtlı aracın olduğunu ve bu araçların yarısının arızalı ve kullanılamaz durumda, 20’sinin hacizli olduğunu ve 30 araç ile hizmet vermeye çalıştıklarını aktardı.

ÖZ KAYNAKLARIMIZI ARTTIRACAĞIZ

Kars Belediyesinin yıllık bütçesinin 2019 yılında 110 milyon TL civarında olduğunu da belirten Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “Bu sene içerisinde gerçekleştirilecek oran ne yazık ki yüzde 50 civarında ne gözüküyor. Öz kaynaklarımızı arttırmak ve özellikle borç yapılandırmasıyla özel sektör alacaklarının yüksek faiz artışı nedeniyle yeniden yapılandırarak en azından faizden kaynaklı artışları durdurmayı hedefliyoruz.

Öz kaynaklarımızı arttırmak için bir proje birimi oluşturduk. Bu birim bütün müdürlüklerimiz ile çalışarak orta vadeli yatırımlarım büyük bir kısmını proje bazlı yapmayı hedefliyoruz.  Geçmiş dönem alacaklarla ilgili tahsilat işlemlerini hızlandırdık.

YENİ OTOGAR BİNASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK

Özellikle havalimanı yakınında bulunan yeni otogar binası ile ilgili çalışmalarımız var. Bu proje geçmişte durdurulmuş ama feshedilmemiş. İller Bankası ile yazışmalarımızı gerçekleştirdik. Feshini tamamladık. Dolayısıyla İller Bankasının vereceği rapora göre güçlendirme yada yeniden yapım kararına göre yatırım planına alma yoluna gideceğiz.

Yapımı geçmişte başlayan AB Projesi bazında Hayvan pazarının bazı eksiklikleri vardı. Tarım İl Müdürlüğü ve birliklerle görüşerek bu eksiklileri tamamlayıp hayvan pazarını önümüzdeki günlerde açmayı hedefliyoruz.

GEÇMİŞTEN KAYNAKLI BÜYÜK İMAR SORUNLARI VAR

İmar ruhsatları ile ilgili geçmişten kaynaklı ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Geçmiş dönemlerde usulsüz biçimlerde özellikle kat artırımları dolayısıyla teftiş raporları doğrultusunda bir iptal kararını meclisten aldık. Meclisin geçmiş dönemlerde usulüne aykırı olarak yaptığı kat artırım kararlarının doğurduğu idari işlemlerle durdurma ve geriye alma kararları aldık.  Bunlarla ilgili inceleme ve soruşturma süreci işleyecek. Ama bundan sonra özellikle ruhsatlandırma işlemlerinde hem belediyemiz hem de ilgili kurumlar daha özenli çalışırsa bu sorunu çözmüş oluruz.

KARTI ATIK PROJESİ İLE İLGİLİ SORUNLAR VAR

Diğer bir ciddi sorunumuz ise katı atık sistemimiz var. Buraya vahşi depolama yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı yatırım projesindeki Kümbetli Köyündeki tesisle ilgili Çevre Hizmet Birliği ve belediyelerimiz ile birlikte çalışıyoruz. Ama mevcut yerin SİT alanı olması dolayısıyla def'aten uyarılmış. Ama yeni geçici bir yer arayışımız var. “dedi.

Başkan Bilgen’in sunumunun ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat, Halit Paşa Mahallesinde bulunan yüzme havuzu ve okulların yoğun olduğu bölgedeki yolların yapılmasını istedi.

Vali Türker Öksüz de önceki gün bölgede incelemelerde bulunduğunu belirterek, Harakani Anadolu Lisesi, yapımı devam eden huzur evi ve öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgedeki yolların çok kütü durumda olduğunu belirterek bu yolların yapılması Başkan Bilgen’den istedi. Belediye Başkanı Bilgen de bu konuda notlarını aldığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.