1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Kübra Güran Yiğitbaşı şu an Afyonkarahisar valisidir.

A+A-

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

1979 yılında Ankara'da doğan, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın çocukluk ve ilkokul dönemi, babasının Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve ilçelerinde kaymakamlık görevi nedeniyle geçmiştir. İlerleyen eğitim hayatı, babasının İçişleri Bakanlığı'nda idari pozisyona atanmasıyla birlikte Ankara'da sürmüş, Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmuştur.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir?

Kübra Güran Yiğitbaşı şu an Afyonkarahisar valisidir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde tamamlamıştır. Daha sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" konulu yüksek lisans çalışmasını gerçekleştirmiştir. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı tezle doktorasını tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerini, aynı bölümde Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent olarak sürdürmüştür. Marmara Üniversitesi'nde dekan yardımcılığı, fakülte yönetim kurulu üyeliği, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkan yardımcılığı ve kurumsal iletişim koordinatörlüğü gibi çeşitli idari görevlerde bulunmuştur.

Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği ve Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. "Kalplerin Direnişi" adlı belgesel, 15 Temmuz olaylarına odaklanarak Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde gösterilmiş ve TRT Belgesel kanalında yayınlanmıştır. "Dijital Çağda E-beveynlik" programı ise 13 bölüm olarak TRT'de yayınlanmıştır.

2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak atanmış olan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması ve kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalara katkı sağlamıştır. Ayrıca aile eğitim programları ve aile güçlendirme çalışmaları gibi konularda da önemli koordinasyon sağlamıştır. 12 Mayıs 2022 tarihli bir kararname ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanmıştır. Evli ve üç çocuk annesidir.

Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, geçen bir yıllık görev süresi boyunca özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara odaklandı. Bu bağlamda gençler, yaşlılarla buluşturuldu. "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi çerçevesinde, fidanlar huzurevlerindeki yaşlılarımızı ziyaret ederek, onlarla bir araya geldi. Bu etkinlik aracılığıyla, Afyonkarahisar Spor Lisesi, Fen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, huzurevlerinde kalan yaşlılarımıza yönelik müzik ve spor gibi farklı alanlarda gösteri ve etkinlikler düzenliyor. Bu buluşmalar şu ana kadar Emirdağ, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerinde gerçekleşti ve gelecek aylarda diğer ilçelerimizde de devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.